Δ. Παπαστεργίου: Η Τ.Α. υπηρετείται από άξιες και ικανές γυναίκες
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η Τ.Α. υπηρετείται από άξιες και ικανές γυναίκες

Με αφορμή την Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας, που τιμάται στις 8 Μαρτίου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, σημειώνει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετείται από άξιες και ικανές γυναίκες που δίνουν, όπως όλοι αιρετοί, την καθημερινή τους μάχη για την βελτίωση της καθημερινότητας».

Ειδικότερα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Όσο κι αν οι παγκόσμιες ημέρες μπορεί να κατακρίνονται από κάποιους, δίνουν εντούτοις την αφορμή και την ευκαιρία για μια ακόμη αφύπνιση.
Έτσι και σήμερα (8/3), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οφείλουμε να σκεφτούμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι… γυναίκα! Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετείται από άξιες και ικανές γυναίκες που δίνουν, όπως όλοι αιρετοί, την καθημερινή τους μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την επίλυση προβλημάτων που δυσχεραίνουν τους πολίτες.

Στοίχημα για όλους μας είναι η συμμετοχή περισσότερων γυναικών στα κοινά, άρα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και αγωνιζόμαστε γι’ αυτό γιατί πιστεύουμε στην ανάγκη για νέο αίμα και νέες ιδέες και όχι γιατί επιβάλλεται από τις νομικές ποσοστώσεις.

Είναι υποκριτικό ωστόσο να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ότι η γυναίκες ακόμη και σήμερα πρέπει να καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες στον ίδιο στίβο που για τους άντρες τα πράγματα κυλάνε πιο εύκολα. Το έμφυλο μισθολογικό χάσμα, ο οριζόντιος και κάθετος επαγγελματικός διαχωρισμός, καθώς και η εν γένει έμφυλα άνιση συμμετοχή στην απασχόληση εξακολουθούν να αναδεικνύουν ότι η τυπική ισότητα, νομοθετικά κατοχυρωμένη, δεν αρκεί. Η σημερινή ημέρα, είναι λοιπόν μια ακόμη ευκαιρία να τονίσουμε την αξία της ισότητας και των ίσων ευκαιριών με βάση την αξία κάθε ατόμου και όχι του φύλου του.

Η 8η Μαρτίου δεν είναι επίκαιρη μόνο επειδή οι αγώνες για την ουσιαστική ισότητα των φύλων πρέπει να μνημονεύονται και να τιμώνται. Είναι επίκαιρη πολύ περισσότερο επειδή οι αγώνες αυτοί δεν έχουν ακόμα και σήμερα πλήρως δικαιωθεί. Μένουν ακόμα πολλά βήματα να γίνουν, από την καθεμιά και τον καθένα και από όλες και όλους μαζί, ώστε να αποκτήσει η ημέρα αυτή αποκλειστικά ιστορικό χαρακτήρα. Επίσης θέλω να τονίσω ότι ο κόσμος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεριμνά και αγωνίζεται για την αντιμετώπιση κάθε θύματος έμφυλης και οικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες μέσω των κοινωνικών δομών που λειτουργούν στους Δήμους, αλλά και με την αρωγή και τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet