Δ. Παπαστεργίου: Μισό δισ. ευρώ για έργα τεχνολογίας στην Αυτοδιοίκηση δημιουργούν ένα «καλάθι» που όμοιό του δεν έχει ποτέ τρέξει
dimitris.papastergiou/FB
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Μισό δισ. ευρώ για έργα τεχνολογίας στην Αυτοδιοίκηση δημιουργούν ένα «καλάθι» που όμοιό του δεν έχει ποτέ τρέξει

Ξεκίνησαν στα Τρίκαλα οι εργασίες του 7ου Ετήσιου Συνεδρίου Smart Cities, με θέμα «Οι Ελληνικές Πόλεις μπροστά στις προκλήσεις του Αστικού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού».

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, της ΚΕΔΕ και των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, του ΕΚΔΑΑ και της ΕΝΠΕ.

Ποια πόλη είναι σήμερα έξυπνη πόλη;

Στο ερώτημα αυτό απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου καλωσορίζοντας τους συνέδρους με μαγνητοσκοπημένη ομιλία του, λόγω της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Βοστώνη, καλεσμένος από το Hellenic Innovation Network, σε συνεργασία με το MIT Media Lab’s Smart Cities group, όπου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση με θέμα το οικοσύστημα των smart cities στην Ελλάδα.

«Έξυπνη πόλη, είπε, προφανώς είναι μια πόλη, η οποία προσπαθεί μέσω της τεχνολογίας να βρει λύσεις, αλλά κυρίως είναι μια πόλη που έχει αισθήσεις, μυρίζει, ακούει, βλέπει, αλληλοεπιδρά, ανταποκρίνεται. Είναι μια πόλη η οποία έχει ευαισθησίες, είναι συμπεριληπτική και δεν αφήνει κανέναν πίσω και στο κομμάτι αυτό της συμπερίληψης, αλλά και της ανάγκης για παραγωγή πλούτου. Έξυπνη πόλη είναι αυτή η οποία έχει διαγνώσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και μπορεί πλέον πάνω σε αυτά να δομήσει έξυπνες λύσεις για να δημιουργήσει τον πλούτο».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για το συνέδριο Smart Cities

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet