Δ. Παπαστεργίου: Σημαντική η συμβολή των ΔΕΥΑ στη νέα εποχή της Αυτοδιοίκησης
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Σημαντική η συμβολή των ΔΕΥΑ στη νέα εποχή της Αυτοδιοίκησης

«Τη σημαντική συμβολή των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην νέα εποχή της Αυτοδιοίκησης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στη 30ή Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στη Λάρισα.

Ο κ. Παπαστεργίου, στον χαιρετισμό του, σημείωσε ότι στη νέα εποχή που περνά η Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας οι ΔΕΥΑ καλούνται να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους και να συμβάλλουν, σε συνεργασία με τους δήμους, στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, αλλά και στην προστασία του κοινωνικού αγαθού, του νερού.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θα διαδραματίσει η περαιτέρω έμφαση των ΔΕΥΑ στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και την ψηφιακή λειτουργία τους. Η περαιτέρω ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένης διαχείρισης των υποδομών νερού από όλες τις ΔΕΥΑ, σημείωσε, όπως είναι οι πηγές υδροληψίας, δίκτυα διανομής, παροχές νερού, υδρόμετρα καταναλωτών, δίκτυα αποχέτευσης, βλάβες και διαρροές, θα έχει ως αποτέλεσμα τον καλύτερο προγραμματισμό και τη βελτιστοποίηση πόρων και ικανοτήτων των επιχειρήσεων, την αύξηση της ικανοποίησης των καταναλωτών και την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, τόνισε, βασική αρχή και κατεύθυνση πρέπει να αποτελέσει η προστασία των φυσικών πόρων και η ενσωμάτωση πράσινων τεχνολογιών.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ακόμη ως «αυτονόητη» τη συνεργασία μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης όχι μόνο για να γίνουν πράξη όλα όσα προγραμματίζονται άμεσα, αλλά και για στηριχθεί έμπρακτα ο νέος ρόλος των ΔΕΥΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet