Δ. Παπαστεργίου: Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, πηγή έμπνευσης για να σχεδιάσουμε την ισχυρή Ελλάδα του μέλλοντος
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, πηγή έμπνευσης για να σχεδιάσουμε την ισχυρή Ελλάδα του μέλλοντος

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, πήρε μέρος στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη  Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Θοδωρή Λιβάνιου και της πρόεδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, με παράλληλη σύνδεση 114 δημάρχων από όλη τη χώρα.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η συμμετοχή των Δήμων της χώρας στον εορτασμό της σημαντικής επετείου της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, με έναν ιδιαίτερα συμβολικό τρόπο, που είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος έργων κι εκδηλώσεων σε 114 Δήμους, οι οποίοι δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό. «Έργα κι εκδηλώσεις που συνδέουν το ένδοξο ιστορικό παρελθόν της χώρας μας, με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τους πολίτες της» σημειώνει η Ένωση.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει εξαρχής στο πρόγραμμα, παροτρύνοντας τους Δήμους να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της Επιτροπής Ελλάδα 2021, καθώς και να εκμεταλλευτούν τη χρηματοδότηση που παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εκτελεστούν έργα που θα ισχυροποιήσουν τη μελλοντική θέση των πόλεων και των τοπικών κοινωνιών μας, λειτουργώντας ως γέφυρα του χθες με το παρόν και το μέλλον της χώρας, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

«Η θετική ανταπόκριση, η προσπάθεια και η συστηματική δουλειά των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μια ακόμη φορά αναγνωρίστηκε και, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα στηριχτεί ακόμη περισσότερο, τόσο μέσα από το νέο πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης”, όσο κι από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα και αφορούν την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στη λειτουργία του κράτους και της Αυτοδιοίκησης», επισημαίνει η ΚΕΔΕ.

 Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε:

«Η επέτειος για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821 δεν αποτελεί μόνο μια γιορτή που τιμά το ένδοξο παρελθόν μας. Είναι και μια μοναδική ευκαιρία να δούμε τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας, να μάθουμε από τα λάθη μας, να εμπνευστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα 200, ανοίγοντας διάπλατα ένα νέο παράθυρο στο μέλλον. Όλο αυτό το διάστημα, οι Δήμοι της χώρας, με την παρακίνηση της ΚΕΔΕ, συμμετείχαν σε ένα ομαδικό brainstorming προκειμένου ο καθένας να δει την ιστορία του τόπου και να προτείνει έργα και προτάσεις, για το χθες, το σήμερα και το αύριο. Έργα που θα μείνουν για να τα πρώτα 200 χρόνια της ελεύθερης Ελλάδας. Και θα αποτελούν οδηγό για την Ελλάδα του μέλλοντος.

»Οι Δήμοι συμμετείχαν ενεργά καταθέτοντας προτάσεις που αξιολογήθηκαν και πλέον δρομολογούνται .

»Συγχαρητήρια στους συναδέλφους δημάρχους για τη δουλειά που έκαναν. Μαζί αλλάζουμε τους τόπους μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet