Δ. Παπαστεργίου: Τώρα είναι η ευκαιρία για την ηλεκτροκίνηση ιδιωτικών και δημόσιας χρήσης οχημάτων
protothema.gr
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Τώρα είναι η ευκαιρία για την ηλεκτροκίνηση ιδιωτικών και δημόσιας χρήσης οχημάτων

Στην μεγάλη ευκαιρία που έχουν οι Δήμοι για την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος συμμετείχε στο 4ο Auto Forum, όπως ενημερώνει η Ένωση.

Την ανάγκη για ολιστική αντιμετώπιση του θέματος της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα τροφοδοτείται από πράσινη καθαρή ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές χωρίς αρνητικό αποτύπωμα στις πόλεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και επεσήμανε τη μεγάλη ευκαιρία δίνεται στους πολίτες από την πολιτεία για την απόκτηση ηλεκτροκίνητου οχήματος, αλλά και στους Δήμους να τρέξουν προγράμματα μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», αλλά κυρίως του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δήλωση του κ. Παπαστεργίου:

Σε 270 Δήμους ήδη τρέχουν οι μελέτες και οι διαδικασίες για την προμήθεια φορτιστών και τη μελέτη χωροθέτησης των σημείων που θα τοποθετηθούν (ΣΦΗΟ).

Χρειάζονται γενναία μέτρα προς την εφαρμογή του εξηλεκτρισμού. Η ΚΕΔΕ, με την πολύ καλή συνεργασία με τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, είναι παρούσα στην προώθηση της αναγκαιότητας της ηλεκτροκίνησης.

Θέλουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά με την απαραίτητη  παραγωγή της ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών.

Το στοίχημα είναι να φτιάξουμε ενεργειακά αυτόνομες τις πόλεις μας, βελτιώνοντας την ενεργειακή τους απόδοση. Οραματιζόμαστε πιο καθαρές, πιο βιώσιμες, πιο ήσυχες πόλεις και η ηλεκτροκίνηση μας δίνει ένα πεδίο δόξης λαμπρό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet