Δ. Παπαστεργίου: Χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα ν/σ για να αναβαθμισθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα ν/σ για να αναβαθμισθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/11 η 3η Συνεδριακή Διάσκεψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδος.

Η ΚΕΔΕ, στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας, έχει οργανώσει 10 υβριδικές συνεδριακές διασκέψεις μέσω τηλεδιάσκεψης, αξιοποιώντας τις ψηφιακές πλατφόρμες, πιστή στο όραμα της για την ψηφιακή διακυβέρνηση, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 52 μέλη της Γενικής Συνέλευσης, δήμαρχοι και αιρετά στελέχη από την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την παρέμβασή του, «χρειάζονται πολλά περισσότερα από ένα νομοσχέδιο για να αλλάξει το κράτος και να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χρειάζεται κοινή αντίληψη», για να προσθέσει:

«Είμαστε παρόντες και είμαστε ενωμένοι, στεκόμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και στις ανάγκες λόγω της δύσκολης κατάστασης της πανδημίας. Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα αλλά δεν θα αφήσουμε τις δυσκολίες να ακυρώσουν τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βγει πιο δυνατή και ακόμη πιο χρήσιμη για τους πολίτες που μας εμπιστεύονται. Με συγκεκριμένες θέσεις, που θα συνδιαμορφώσουμε, θα χτίσουμε τη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στην 3η Συνεδριακή Διάσκεψη ΚΕΔΕ – ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet