ΕΟΑΝ: Το project του Ελληνικού μπορεί να λειτουργήσει ως υπόδειγμα μεγάλου «πράσινου» έργου
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

ΕΟΑΝ: Το project του Ελληνικού μπορεί να λειτουργήσει ως υπόδειγμα μεγάλου «πράσινου» έργου

Το εργοτάξιο του Ελληνικού, στο οποίο υλοποιείται μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν ο Νίκος Χιωτάκης, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ( ΕΟΑΝ) και ο Γιάννης Σιδέρης, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν, με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων στη συγκεκριμένη έκταση, να διαπιστώσουν αν τηρούνται οι προβλέψεις του νόμου για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, αφού στον ΕΟΑΝ ανήκει η αρμοδιότητα του συγκεκριμένου ελέγχου.

Από τον επιτόπιο έλεγχο, που έγινε παρουσία των εκπροσώπων του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΝΑΚΕΜ, οι οποίοι έχουν αναλάβει την εργασία για την εναλλακτική διαχείριση των υλικών κατεδάφισης, διαπιστώθηκε ότι διενεργούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον έλεγχο, διαχωρισμό και ξεχωριστή απόθεση των υλικών που προέρχονται από τις κατεδαφίσεις των κτηρίων, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τούβλα, τσιμέντο, μέταλλα, γυαλιά, πλαστικά, χώματα, ξύλα κ.λπ.

Το μεγαλύτερο μέρος των υλικών αυτών, λόγω της υψηλής τους ποιότητας, θα επαναχρησιμοποιηθεί και θα αξιοποιηθεί στα επόμενα στάδια υλοποίησης του έργου και συγκεκριμένα ως υπόστρωμα υψηλής ποιότητας, για την εκτέλεση των έργων κατασκευής του οδικού δικτύου, που θα δημιουργηθεί εντός του χώρου της επένδυσης.

Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο και τον δ/ντα σύμβουλο του ΕΟΑΝ, η επένδυση  στο Ελληνικό μπορεί να λειτουργήσει ως υπόδειγμα μεγάλου «πράσινου» έργου, που εκτελείται με πρότυπο τρόπο και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Όπως πρόσθεσαν, «αποτελεί μια πρόκληση και μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα, αλλά και τον ΕΟΑΝ, ο οποίος έχει αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο του ελέγχου τήρησης της εθνικής νομοθεσίας, όσον αφορά την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων, αφού το μοντέλο αυτό θα αποτελέσει οδηγό και για τον τρόπο υλοποίησης κι άλλων μεγάλων έργων κι επενδύσεων, που ήδη δρομολογούνται στην Ελλάδα».

Η επόμενη επίσκεψη στο εργοτάξιο από τον ΕΟΑΝ θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet