Επίσκεψη προέδρου της ΚΕΔΕ στο Λιτόχωρο – Παραδόθηκαν δύο από τα 150 αυτοκίνητα της «Toyota ΕΛΛΑΣ» για το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Επίσκεψη προέδρου της ΚΕΔΕ στο Λιτόχωρο – Παραδόθηκαν δύο από τα 150 αυτοκίνητα της «Toyota ΕΛΛΑΣ» για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στο Λιτόχωρο βρέθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, για να παρακολουθήσει την παράδοση στον Δήμο Δίου – Ολύμπου δύο από τα 150 οχήματα που προσέφερε η «Toyota ΕΛΛΑΣ» για την κάλυψη των αναγκών των κοινωνικών δομών των Δήμων για όσο διάστημα διαρκεί η έκτακτη ανάγκη λόγω του κορωνοϊού.

Τα οχήματα παρέλαβε ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτετζίδη και του γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ, Γιάννη Καραγιάννη.

Τα 705 οχήματα, που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα για τις 880 δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αυξήθηκαν μετά τις προσφορές της «Toyota  ΕΛΛΑΣ» με 150 αυτοκίνητα, της επιτροπής «Ελλάδα 2021» με 20 αυτοκίνητα και της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων «SIXT» με 20 οχήματα.

Η Αυτοδιοίκηση, με τους 2.900 εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες (συνολικά 4.000) και στην περίοδο της καραντίνας λόγω του φονικού κορωνοϊού, είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη, σε συνεργασία και με στήριξη από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

«Κανείς δεν θα είναι μόνος του σε αυτή τη μάχη»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης:

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, οι 332 Δήμοι όλης της χώρας και οι εργαζόμενοι στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα, βρίσκονται διαρκώς στην “πρώτη γραμμή”, για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας από τις συνέπειες της πανδημίας.

»Δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη για να ζουν με ασφάλεια κι αξιοπρέπεια.

»Μέσα από το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, εξυπηρετούμε σε όλη την Ελλάδα πάνω από 75.000 συνανθρώπους μας, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς, οι οποίοι που έχουν ανάγκη από μια ανθρώπινη επαφή, φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

»Παρέχουμε καθημερινά πάνω από 12.000 γεύματα. Μέσα από το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας δίνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 212.800 οικογένειες.

»Οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” και το ΤΕΒΕ, αλλά και οι εκατοντάδες πολίτες – εθελοντές και επιχειρήσεις που συνδράμουν το κοινωνικό μας έργο την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, είναι οι καθημερινοί “φύλακες-άγγελοι” όσων συνανθρώπων μας έχουν πραγματική ανάγκη από τη στήριξη και φροντίδα μας, αναδεικνύοντας σε ύψιστη αρετή την αλληλεγγύη.

»Η Συμμαχία Ευθύνης κι Αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει η ΚΕΔΕ με τους Δήμους και τους εργαζομένους τους είναι η απάντησή μας όχι μόνον στην πανδημία, αλλά σε κάθε κρίση που απειλεί την κοινωνική μας συνοχή.

»Η Αυτοδιοίκηση, με έργα και πράξεις και όχι με λόγια, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον πολίτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet