Εργασία, κοινωνική πολιτική, οικονομία και περιβάλλον στην ατζέντα της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών
Θεσμικοί Φορείς

Εργασία, κοινωνική πολιτική, οικονομία και περιβάλλον στην ατζέντα της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Η εργασία, η κοινωνική πολιτική, η οικονομία και το περιβάλλον αποτέλεσαν κεντρικά θέματα συζήτησης στη σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Απόστολος Τζιτζικώστας και τρεις Ευρωπαίοι επίτροποι κατέθεσαν τις θέσεις τους και συμφώνησαν να αναπτύξουν κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού και την ανάκαμψη της Ε.Ε.

Κεντρικοί ομιλητές στα τρία ξεχωριστά θεματικά πάνελ ήταν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος Επίτροπος για την «Πράσινη Συμφωνία» (Green Deal), Frans Timmermans, καθώς και οι επίτροποι Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Nicolas Schmit και Οικονομίας Paolo Gentiloni.

Απασχόληση και Κοινωνική Πολιτική

Όπως έδειξε και το Βαρόμετρο των Περιφερειών και των Δήμων 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, η πανδημία επηρεάζει ιδιαίτερα το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι είναι νέοι ή ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Δραματικές είναι οι επιπτώσεις στην απασχόληση στις περιοχές που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, όπου έως και το 40% των θέσεων εργασίας κινδυνεύουν.

«Η Ε.Ε. πρέπει να θέσει στο επίκεντρο των προσπαθειών της για ανάκαμψη τη μάχη κατά της φτώχειας και της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων. Αυτό είναι αναγκαίο για μια ισχυρή κοινωνική Ευρώπη, που δεν αφήνει κανέναν πολίτη μόνο του, κανέναν πολίτη πίσω. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης. Η πανδημία του κορωνοϊού, παρά τις καταστροφικές συνέπειές της, μπορεί να αποτελέσει σημείο επανεκκίνησης για τις τοπικές μας κοινωνίες. Για να γίνει αυτό πρέπει να προστατεύσουμε τα εισοδήματα των εργαζομένων. Να υποστηρίξουμε μια ισχυρή κοινωνική Ευρώπη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet