Η ΕΕΤΑΑ στηρίζει την Περιφέρεια Αττικής στο νέο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Η ΕΕΤΑΑ στηρίζει την Περιφέρεια Αττικής στο νέο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων

«Ποιότητα ζωής και βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων των πολιτών αποτελούν πρώτη προτεραιότητά μας» επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Σπύρος Σπυρίδων, με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Αττική, αφιερώνοντας το 2020 στην Ανακύκλωση.

Την οριοθέτηση του πλαισίου έθεσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκος, και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, οι οποίοι και περιέγραψαν σε αδρές γραμμές τις προτεραιότητες της κυβέρνησης όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων. Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης της ημερίδας, περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρουσίασε το φιλόδοξο και, ταυτόχρονα, καινοτόμο σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, διασφαλίζοντας έτσι στο μέγιστο τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Σπυρίδων τονίζει την ανάγκη ταχύτατης υλοποίησης του νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα εδράζεται στην καθολική κλιμακωτή εφαρμογή συστήματος διαλογής στην πηγή, στην κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και στην κατασκευή πράσινων μονάδων διαχείρισης βίο αποβλήτων και φυτικών υπολειμμάτων. Μοντέλο που έχει εφαρμοστεί δεκαετίες πριν στις χώρες της Ε.Ε. Καθώς επίσης, την ανάγκη εκπαίδευσης των νέων στην αξία αλλά και στις πρακτικές ανακύκλωσης, ώστε να αποτελέσει βίωμα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Σπυρίδων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ΕΕΤΑΑ έχει ήδη συστήσει δίκτυο τεχνικών συμβούλων, στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020, οι οποίοι υποστηρίζουν στην πράξη τους OTA και τους φορείς τους (ΦΟΔΣΑ, ΔΕΥΑ) για έργα στον τομέα του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, υποστηρίζουν δράσεις και έργα όπως η δημιουργία πράσινων σημείων, συλλογής και επεξεργασίας βιοαποβλήτων, κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet