Η «Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα» στις 16 Οκτωβρίου από την ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Η «Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα» στις 16 Οκτωβρίου από την ΚΕΔΕ

Για μία ακόμη χρονιά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με ομόφωνη απόφασή του Δ.Σ., θέτει υπό την αιγίδα της τη δράση ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ «Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα», στις 16 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για διοργάνωση που ξεκίνησε το 1995 ως πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια και έφτασε να αποτελεί σήμερα παγκόσμιο θεσμό με εκατοντάδες συμμετοχές σε όλο τον κόσμο και με κύριο σκοπό την προώθηση της κουλτούρας οδικής ασφάλειας και την υιοθέτηση προτύπων για ασφαλείς και υγιείς συμπεριφορές, με ιδιαίτερη έμφαση, στην ασφάλεια των νέων ανθρώπων στον δρόμο.

Ο κεντρικός της άξονας είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», ενώ το μήνυμά της στην Ελλάδα είναι η προτροπή «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει: ο Οδηγός της Παρέας».

Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε πόλεις και χώρους διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τους Δήμους, Πανεπιστήμια, τοπικούς φορείς, συλλόγους και το Δίκτυο Εθελοντών του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς».

Στο πλαίσιο υλοποίησης της εν λόγω δράσης, αλλά και της πολυετούς συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το ΙΟΑΣ, η ΚΕΔΕ ευελπιστεί στη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας, την ενεργή στήριξη των Δήμων με την υπόδειξη ομάδας εθελοντών που θα συμμετάσχουν στη δράση, καθώς και κατάλληλου σημείου νυχτερινής διασκέδασης, ώστε το μήνυμα να φτάσει σε κάθε πόλη της Ελλάδος.

Η λίστα με τις πόλεις ακόμα διαμορφώνεται, όμως ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εθελοντές στις πόλεις: Αθήνα, Χαλάνδρι, Αγ. Ανάργυροι, Άλιμος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρέθυμνο, Χανιά, Λαμία, Χαλκίδα, Τρίκαλα, Λάρισα ,Βόλος, Κατερίνη, Άρτα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο, Αμαλιάδα, Πύργος, Κόρινθος, Σπάρτη, Σέρρες, Φλώρινα, Κομοτηνή, Αμύνταιο, Ορεστιάδα, Χίος, Κέρκυρα, Άνδρος, Αίγινα, Λέρος, Κως.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ καλεί τους Δήμους να συμμετέχουν ενεργά στην προώθηση των μέτρων για την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη της κουλτούρας για την ασφαλή οδήγηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet