Ικανοποίηση ΚΕΔΕ για τα πρώτα 75 εκατ. ευρώ στους Δήμους για τις δαπάνες λόγω Covid-19
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Ικανοποίηση ΚΕΔΕ για τα πρώτα 75 εκατ. ευρώ στους Δήμους για τις δαπάνες λόγω Covid-19

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο αίτημά της για την παροχή έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες που προέκυψαν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η διάθεση του ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώτη φάση, αλλά και η δημόσια δέσμευση του υπουργού για επιπλέον χρηματοδότηση των Δήμων για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών «αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης», σημειώνει η Ένωση. Μια διαχείριση με τεράστιο κόστος, που «τίναξε» στον αέρα τους προϋπολογισμούς των Δήμων, όπως προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σχολίασε:

«Η ΚΕΔΕ όλο το διάστημα της κρίσης ήταν σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και ειδικά με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον υφυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας.

»Η επιχορήγηση των Δήμων με 75 εκατομμύρια ευρώ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή κι είναι σημαντικό που η σημερινή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έμπρακτα τόσο την ανάγκη να στηριχθεί η Αυτοδιοίκηση, όσο και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

»Κρατώντας “όρθιους” τους Δήμους κρατάμε “όρθιες” τις τοπικές κοινωνίες. Οι Δήμοι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στον πολίτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet