ΚΕΔΕ: Διασφαλίσαμε σε συνεννόηση με το ΥΠ.ΕΣ. τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: Διασφαλίσαμε σε συνεννόηση με το ΥΠ.ΕΣ. τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η διασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στήριξης σε χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αλλά και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους στους Δήμους της Ελλάδας, αποτελούσε προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει η Ένωση, «τελικά ο σκοπός αυτός επετεύχθη, αφού κατόπιν επικοινωνίας με το υπουργείο Εσωτερικών, ενημερωθήκαμε ότι έχει προβλεφθεί η παράταση του προγράμματος στο σχέδιο νόμου του ΥΠ.ΕΣ. με τίτλο “Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ”».

Η πρόβλεψη συμπεριλήφθηκε στο Κεφάλαιο Ε’ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», άρθρο 29 «Παράταση της διάρκειας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 229 Ν.4635/2019, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ.

Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι με την προτεινόμενη διάταξη διασφαλίζεται η ακώλυτη συνέχιση του προγράμματος έως την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet