ΚΕΔΕ: Μονόδρομος η έκτακτη κρατική χρηματοδότηση εάν θέλουμε να υπάρχει Αυτοδιοίκηση την επόμενη μέρα…
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: Μονόδρομος η έκτακτη κρατική χρηματοδότηση εάν θέλουμε να υπάρχει Αυτοδιοίκηση την επόμενη μέρα…

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στην επιστολή του κ. Παπαστεργίου τονίζεται η επείγουσα ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αντέξουν οι Δήμοι και να ανταποκριθούν στη δύσκολη συγκυρία λόγω του κορωνοϊού.

ΚΕΔΕ και ΠΕΔ ζητούν να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων σε συνάρτηση με τις δόσεις των ΚΑΠ, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και να μπορέσουν και το επόμενο διάστημα να στηρίζουν και να παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αν οι Δήμοι δεν διαθέτουν επαρκή ρευστότητα, εξαιτίας της μη είσπραξης ανταποδοτικών τελών, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία των κοινωνικών τους δομών και υπηρεσιών, αλλά και να παρέχουν βασικές υπηρεσίες όπως είναι η καθαριότητα και η ύδρευση, επισημαίνεται σχετικά.

«Είναι μονόδρομος η έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων από το Κεντρικό Κράτος, αν θέλουμε να υπάρχει Αυτοδιοίκηση και την επόμενη μέρα, που θα
έχει τελειώσει ο εφιάλτης που στοιχειώνει σήμερα όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Πατρίδα μας»
τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet