ΚΕΔΕ: Υπέρ των εργαζόμενων, αλλά και του δικαιώματος των πολιτών για καθαρούς Δήμους
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: Υπέρ των εργαζόμενων, αλλά και του δικαιώματος των πολιτών για καθαρούς Δήμους

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με τo πρόεδρο, Ν. Τράκα και τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τη Δευτέρα με τον πρόεδρο, Μ. Δαρδαμάνη και μέλη της ΠΟΠ-ΟΤΑ και κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. της Ένωσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η ΚΕΔΕ διαχρονικά έχει συγκεκριμένη και πάγια θέση σχετικά με το προσωπικό. Αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά τη σημερινή επικοινωνία που είχα με τους επικεφαλής των παρατάξεων της Ένωσης.

Ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε στο πλευρό τους και θα παραμείνουμε. Το ζήτημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τους Δήμους και τα όργανά τους.

Είμαστε υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να ζουν σε καθαρές λειτουργικές και ασφαλείς πόλεις και να εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες ή άλλες εναλλακτικές λύσεις, όταν το κράτος δεν εξασφαλίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται στους ΟΤΑ.  

Για μας είναι πρωταρχικός στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτή είναι ανάγκη να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάνω από όλα είναι ο πολίτης και δίνουμε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του κατ’ αρχήν από μόνιμο προσωπικό.

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών διοικήσεών τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να διατηρούνται οι πόλεις σε επίπεδα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet