Κ. Κουκάς: Η επένδυση της Πολιτείας στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς  θα έχει πολλαπλά οφέλη σε ασφάλεια και ανάπτυξη
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Κ. Κουκάς: Η επένδυση της Πολιτείας στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς θα έχει πολλαπλά οφέλη σε ασφάλεια και ανάπτυξη

Ο δήμαρχος Μυκόνου και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών αρχών της Ευρώπης, Κωνσταντίνος Κουκάς, εκπροσώπησε την ΚΕΔΕ στην διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΚΕΔΕ, στην ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα για τις απειλές, τους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και οι κατά τόπους Δήμοι ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε  στο ειδικό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια σε Αττική και τις τουριστικές περιοχές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Μύκονο. Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία νέων αστυνομικών υπηρεσιών, αλλά και την ενίσχυση του προσωπικού και του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κ. Κουκάς, συμμετείχε στην θεματική ενότητα «Τουρισμός και Ασφάλεια – Η οπτική των φορέων». Στο πάνελ πήραν μέρος η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., υπαστυνόμος Α’ Άννα-Αννιέλα Ευθυμίου και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Μιχάλης Σιαμίδης.

Ο δήμαρχος Μυκόνου αναφέρθηκε, μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, στη διαχρονική θέση της ΚΕΔΕ για την ανάγκη ουσιαστικής και ειλικρινούς συνεργασίας με την Πολιτεία για τα ζητήματα της ασφάλειας και την ειδική σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ με την ηγεσία του υπουργείου, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και τη δέσμευση που έλαβαν οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για υλικοτεχνική και οικονομική ενίσχυση των Δήμων για την προετοιμασία τους.

Ο κ. Κουκάς τόνισε τη σημασία της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας για τους τουριστικούς προορισμούς που φιλοξενούν διαχρονικά εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης. Αναφερόμενος στην προηγούμενη εμπειρία με την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της Μυκόνου, ο κ. Κουκάς τόνισε ότι πλέον η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει γεγονός που τονίζεται ακόμη και με ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ. Ο δήμαρχος είπε ότι για πρώτη φορά, και μετά τη δέσμευση του κ. Χρυσοχοΐδη, στη Μύκονο δημιουργήθηκε υποδιεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας που θα πλαισιώνεται από 100 επιπλέον αστυνομικούς, νέα τμήματα αστυνόμευσης και τροχαίας, ασφάλειας και διοικητικής υποστήριξης, νέο κέντρο επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνει επιπλέον 40 κάμερες και 15 drones.

Δήλωση του κ. Κουκά:

«Η απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας να συστήσει υποδιευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ. στη Μύκονο και Σαντορίνη και να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία και σε άλλους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς θα έχει πολλαπλά οφέλη σε όλα τα επίπεδα για τη χώρα, αλλά και τα νησιά μας και πραγματικά θα ήθελα να συγχαρώ τον υπουργό, αλλά και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφασιστικότητα και την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν. Ως δήμαρχος της Μυκόνου, αλλά κυρίως ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, θα ήθελα να ανανεώσω τη δέσμευσή μας για τη ουσιαστική και ολόθερμη στήριξη στη προσπάθεια και στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet