Με απόφαση ΕΝΠΕ διανέμονται 140.000 υγειονομικές μάσκες προστασίας στις Περιφέρειες της χώρας
Θεσμικοί Φορείς

Με απόφαση ΕΝΠΕ διανέμονται 140.000 υγειονομικές μάσκες προστασίας στις Περιφέρειες της χώρας

Μετά από σχετική εισήγηση του α’ αντιπροέδρου, προέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ αποφάσισε ομόφωνα, τη διανομή 140.000 μασκών υγειονομικής προστασίας ειδικού τύπου σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Ειδικότερα, από 40.000 μάσκες θα δοθούν στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και οι υπόλοιπες 100.000 θα μοιραστούν στις υπόλοιπες Περιφέρειες, με τον αριθμό να ενισχύεται σε ό,τι αφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων COVID-19, που παρατηρείται στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Οι μάσκες προορίζονται για το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλες δομές υγείας της χώρας.

Κατά τη εισήγησή του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «είναι αυτονόητο καθήκον της Αυτοδιοίκησης να στηρίξει ενεργά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης» και επισήμανε: «Συμβάλλουμε ενεργά στην εθνική προσπάθεια στην καλύτερη θωράκιση του υγειονομικού μας προσωπικού και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε επαρκώς ένα ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης της COVID-19. Είμαστε στο πλευρό του υγειονομικού μας προσωπικού και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το πολύτιμο έργο τους με όσα μέσα διαθέτουμε, μέχρι η χώρα να βγει από αυτή την υγειονομική κρίση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet