Με εξώδικο απαντά η ΚΕΔΕ στην κυκλοφορία εφημερίδας «kedenews»
kedenews/FB
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Με εξώδικο απαντά η ΚΕΔΕ στην κυκλοφορία εφημερίδας «kedenews»

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αποφάσισε την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας κατά της εφημερίδας με τον διακριτικό τίτλο «kedenews», καθώς ο τίτλος της δημιουργεί σοβαρή σύγχυση τόσο στους πολίτες, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσον αφορά στο περιεχόμενό της, αφού μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί επίσημο έντυπο της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ ενημερώνει δημότες και αιρετούς ότι ουδεμία σχέση έχει με την ιδιοκτησία και το περιεχόμενο της εφημερίδας με τη διακριτική ονομασία «kedenews» και σε καμία περίπτωση αυτό το έντυπο δεν απηχεί τις απόψεις της.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, μέσω της νομικής της υπηρεσίας, είχε ζητήσει από τον εκδότη να αλλάξει την επωνυμία ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση, ωστόσο δεν βρήκε καμία ανταπόκριση. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας μάλιστα έχει ανοίξει και σχετική σελίδα στο Facebook, με την ονομασία «kedenews», γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω σύγχυση σε αιρετούς και πολίτες ως προς το περιεχόμενο που διακινεί.

«Η ΚΕΔΕ δεν είχε, ούτε έχει καμία πρόθεση να αντιπαρατεθεί με οποιαδήποτε εκδοτική προσπάθεια, όπως αυτή της εν λόγω εφημερίδας ή οποιουδήποτε άλλου εκδοτικού εγχειρήματος αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί όμως να γίνει ανεκτό η “υπογραφή” της ΚΕΔΕ να χρησιμοποιείται από πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση μαζί της» αναφέρει η Ένωση στη σχετική ανακοίνωσή της και καταλήγει:

«Η ΚΕΔΕ είναι συλλογικό όργανο που υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα μέλη της είναι εκλεγμένα από τον Ελληνικό λαό. Οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ ελέγχονται, όπως προβλέπεται, και τα όργανά της λογοδοτούν. Για τον λόγο αυτόν ουδείς άλλος μπορεί να χρησιμοποιεί ψευδεπίγραφα την υπογραφή της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet