Με κίτρινο χρώμα ντύθηκαν κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη την Ελλάδα για την «Καθαρή Εβδομάδα»
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Με κίτρινο χρώμα ντύθηκαν κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη την Ελλάδα για την «Καθαρή Εβδομάδα»

H «Καθαρή Εβδομάδα», η πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ξεκίνησε επίσημα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, με σκοπό να αναδείξει το έργο όλων εκείνων που συμβάλλουν καθημερινά στο να ομορφύνουν την πόλη μας, τα πάρκα μας και τα μέσα μεταφοράς, διατηρώντας τα καθαρά και λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εργαζομένους της καθαριότητας.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ, το συμβολικό «ευχαριστώ» προς τους ανθρώπους της καθαριότητας ξεκίνησε από την Αθήνα, τα Τρίκαλα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Μεγάλες καρδιές τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία πόλεων και φωτίστηκαν με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα που συμβολίζει τη καθαρότητα της συνείδησης και είναι συνώνυμο με την αγνότητα και τη δύναμη.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου την έναρξη έκανε με το μήνυμά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, ανάβοντας κίτρινα τα Τρίκαλα και το έναυσμα έδωσε ο Δήμος Αθηναίων με τη φωταγώγηση της πρώτης κίτρινης καρδιάς στην Πλατεία Κοραή, παρουσία του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη και του διευθύνοντος συμβούλου της Kärcher Greece, Λάζαρου Φραντζή. Την εκδήλωση, που μεταδόθηκε ζωντανά από τα social media της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Kärcher Greece, συντόνισε και παρουσίασε ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης, επικοινωνώντας τη δράση σε όλη τη χώρα.

Τη σκυτάλη από την Αθήνα πήρε η Αρχαία Ολυμπία, φωταγωγώντας τη δική της κίτρινη καρδιά στο κέντρο της πόλης, παρουσία του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρη Καφαντάρη και του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βασίλη Αρβανίτη, ενώ η τρίτη καρδιά φώτισε με κίτρινο χρώμα το λιμάνι Λίμνης Ευβοίας, στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Γιώργου Σταμούλου, του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Αργύρη Λιάσκου και του προέδρου της κοινότητας, Γιάννη Τριανταφύλλου.

Στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ανταποκρίθηκαν και πολλοί Δήμοι της χώρας, λέγοντας το δικό τους συμβολικό «ευχαριστώ» και φωτίζοντας για μια εβδομάδα με κίτρινο χρώμα χαρακτηριστικά τοπόσημα κάθε περιοχής. Ο Δήμος Τρικκαίων φωταγώγησε με κίτρινο χρώμα το ποτάμι της πόλης, ο Δήμος Πειραιά έδωσε δυναμικά το «παρών» και είπε το δικό του «ευχαριστώ», φωτίζοντας με κίτρινο χρώμα το ρολόι Πασαλιμανίου,, ενώ στη Θεσσαλονίκη φωταγωγήθηκαν οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη νέα παραλία. Στην Αθήνα, εκτός από την Πλατεία Κοραή, κίτρινο χρώμα απέκτησε και η Πλατεία Ομονοίας με το σιντριβάνι να φωτίζεται την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Η πρωτοβουλία «Καθαρή Εβδομάδα» καταγράφεται και στο site katharievdomada.gr όπου καθένας μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ», πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά, ενώ όλες οι παράλληλες δράσεις που υποστηρίζουν την ενέργεια αποτυπώνονται στο διαδραστικό χάρτη.

Η «Καθαρή Εβδομάδα» έχει διάρκεια από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου, και έχει σκοπό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με έναρξη το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου. Σκοπός τόσο της ΚΕΔΕ όσο και της Kärcher Greece είναι να καθιερωθεί ένας θεσμός που αναδεικνύει την ενσυναίσθηση και τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet