Με 150 οχήματα ενισχύεται ο στόλος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Με 150 οχήματα ενισχύεται ο στόλος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας των Δήμων σε όλη την Επικράτεια να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, λόγω της υγειονομικής κρίσης, συνεργάζεται με την «Toyota Ελλάς» και το υπουργείο Εσωτερικών για την παροχή προς τους Δήμους οχημάτων για όλο το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας «Covid-19».

Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει η Αυτοδιοίκηση σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και, συγκεκριμένα, μέσα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

H «Τoyota Ελλάς», αντιλαμβανόμενη την επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση των δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, ανταποκρίθηκε άμεσα, παρέχοντας 150 οχήματα για την κάλυψη απαιτούμενων αναγκών μετακίνησης για το πρόγραμμα «Βοήθεια
στο Σπίτι», αναφέρει η ΚΕΔΕ.

Η κοινωνική αυτή δράση υλοποιείται με την έμπρακτη υποστήριξη τόσο της «Toyota Ελλάς» όσο και του Δικτύου των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, αποσκοπώντας στην ουσιαστική και ενεργή στήριξη του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης των καταρτισμένων στελεχών και επιστημόνων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις μεγάλες πόλεις, όπως, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε δύσβατες περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα (μεταξύ άλλων, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία, Θράκη, αλλά και τα ακριτικά νησιά Τήλου, Λέρου και Ηρωικής Νήσου Κάσου στα Δωδεκάνησα).

Δ. Παπαστεργίου: Συμμαχία ευθύνης για να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες

«Η ΚΕΔΕ βρίσκεται στην “πρώτη γραμμή” για να στηρίξει το δύσκολο έργο των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων της χώρας» δηλώνει σχετικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, για να προσθέσει:

«Με την “Toyota Ελλάς” δημιουργούμε σήμερα μια συμμαχία ευθύνης, που στόχο έχει την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, που πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους το επόμενο διάστημα, χωρίς να στερηθούν όμως απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες. Με την Αυτοδιοίκηση μπροστά, θα βγούμε νικητές και από αυτήν την κρίση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet