Μονοθεματική συνεδρίαση για τις αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Μονοθεματική συνεδρίαση για τις αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ

Στην ανάγκη να προσδιοριστούν και να ξεκαθαριστούν τα όρια ευθυνών και αρμοδιοτήτων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των Περιφερειών, στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής και Α’ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σε αυτό το πλαίσιο διατύπωσε την πρόταση, η οποία έγινε και αποδεκτή, να διεξαχθεί μονοθεματική συνεδρίαση του Δ.Σ. με αντικείμενο συζήτησης τις αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας. Στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε να προσκληθούν αρμόδιοι υπουργοί και εκπρόσωποι φορέων.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης επεσήμανε μεταξύ άλλων: 

«Είναι αναγκαίο να προσδιοριστούν σαφώς οι αρμοδιότητες και το πλαίσιο εφαρμογής τους από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό να διευκολυνθεί η εθνική προσπάθεια και να επιτευχθεί η καλύτερη προστασία των πολιτών. Θα ήταν χρήσιμο, στη σχετική συζήτηση, να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες, να προσδιοριστούν οι ανάγκες και τα λειτουργικά προβλήματα που τυχόν υπάρχουν σε κάθε συναρμόδιο φορέα, προκειμένου να γίνει καλύτερος συντονισμό προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Προς αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισε ότι θα μπορούσε, αφού ξεκαθαριστεί το πλαίσιο, να γίνει μια κωδικοποιημένη έκδοση, στην οποία θα αποτυπώνονται ξεκάθαρα οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet