Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Θεσμικοί Φορείς

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη σήμερα (4/7/2023) παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μέχρι τώρα α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στην ειδική σημερινή συνεδρίαση, εξέλεξε τον νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαστεργίου και υπουργοποίησή του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος εξελέγη με μυστική ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας το σύνολο των ψήφων των 29 παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Επίσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξελέγησαν ο Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας, στη θέση του α’ αντιπρόεδρου και ο Κωνσταντίνος Κουκάς, δήμαρχος Μυκόνου, στη θέση του β’ αντιπροέδρου  της ΚΕΔΕ.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του τονίζοντας ότι και από τη νέα του θέση θα στηρίξει την Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου, αμέσως μετά την εκλογή του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους του για την τιμή και ευχήθηκε στον κ. Παπαστεργίου καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του.

Υπογράμμισε δε ότι «η ενότητα, ο διάλογος και η συνεργασία θα αποτελέσει το τρίπτυχο που θα κινηθεί η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ το επόμενο διάστημα», ενώ τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση για το καλό της Αυτοδιοίκησης, προαναγγέλλοντας παράλληλα συνάντηση, άμεσα,  με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε επίσης ότι «το όραμα και το μέγα ζητούμενο για το κράτος και το διοικητικό σύστημα είναι η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση, με μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων, προσωπικού και μέσων για την καλύτερη άσκησή τους».

Τέλος τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για το ζήτημα του σύγχρονου, ισόχρονου, παράλληλου βηματισμού και της δίκαιης ανάπτυξης όλων των δήμων.

«Άλλωστε», τόνισε χαρακτηριστικά, «κανείς δεν δικαιούται να ευτυχεί μόνος του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet