Ξεκίνησαν οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη
Θεσμικοί Φορείς

Ξεκίνησαν οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Η Αυτοδιοίκηση της χώρας συναντήθηκε και πάλι σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, μετά από ενάμιση χρόνο από κοντά και τρία χρόνια μετά το προηγούμενο συνέδριο, τηρώντας αυστηρά όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας της Covid-19.

Οι αιρετοί της χώρας για τρεις συνεχείς ημέρες θα συζητήσουν για όλα όσα εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των δήμων, για τις συνέπειες που αφήνει πίσω της η πανδημία, για τη μετεξέλιξη του ίδιου του θεσμού, για τον μετασχηματισμό των πόλεων σε όφελος της καθημερινότητας των πολιτών.

Είμαστε σήμερα εδώ για να δώσουμε το κοινό δυναμικό παρόν μας και το ξεκάθαρο στίγμα  μιας Αυτοδιοίκησης που αλλάζει και μετασχηματίζεται, προς όφελος των πολιτών» σημείωσε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εστίασε στα οκτώ σημεία που συνθέτουν τις βασικές προκλήσεις και προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης.

«Από τις απαντήσεις υπουργείου και κυβέρνησης στα θέματα που μας απασχολούν θα φανεί το αύριο της Αυτοδιοίκησης» υποστήριξε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, πρόεδρος ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, ενώ ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε στις νέες επιχορηγήσεις στους ΟΤΑ, αλλά και στην αύξηση του χρηματοδοτικού φακέλου του «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Ανδρέας Βύρας, πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου τόνισε ότι «έχουμε εγκαινιάσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Κυπριακής και Ελληνικής Αυτοδιοίκησης», ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας, πρόεδρος ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας σημείωσε ότι «ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα για την Αυτοδιοίκηση».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πατούλης, α’ αντιπρόεδρος ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε ότι «κοινός μας στόχος είναι η μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης».

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο, πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, Ανδρέας Κιτρομηλίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Μάρκος Δαρδαμάνης.

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν επίσης οι εξής εκπρόσωποι κομμάτων: Γιώργος Στεργίου, γραμματέας Πολιτικής επιτροπής Ν.Δ., Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Θεοφάνη Λιακούλη, βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ., ο Χρήστος Κατσιώτης, βουλευτής ΚΚΕ και Ευάγγελος Φανίδης, βουλευτής Ελληνικής Λύσης.

Διαβάστε αναλυτικά τις τοποθετήσεις

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet