ΚΕΔΕ: Οι δήμαρχοι της χώρας δίνουν πρώτοι από όλους το παράδειγμα στον εμβολιασμό
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: Οι δήμαρχοι της χώρας δίνουν πρώτοι από όλους το παράδειγμα στον εμβολιασμό

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (KEΔΕ) συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος, με σκοπό τη θωράκιση της υγείας των πολιτών των τοπικών κοινωνιών από τις συνέπειες του τέταρτου κύματος της πανδημίας και της μετάλλαξης του ιού.

Οι δήμαρχοι δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα, με την προσωπική τους συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, σε ποσοστό άνω του 99,3 % (έχοντας κάνει και τις δύο δόσεις ή προγραμματίσει τη β’ δόση το επόμενο διάστημα, ή έχοντας νοσήσει ήδη κι αποκτήσει αντισώματα), που είναι πολύ πάνω από τον επιθυμητό εθνικό στόχο για τη δημιουργία τείχους ανοσίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να αποτυπώσει σε αριθμούς τη συμμετοχή των δημάρχων στο πρόγραμμα εμβολιασμού, έχει ως σκοπό αφενός να παρακινήσει, μέσω της προβολής του προσωπικού παραδείγματος, τους πολίτες να εμβολιαστούν, αφετέρου, να αναδείξει τη συνεπή και υπεύθυνη στάση που διαχρονικά επιδεικνύουν οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τις ζωές των πολιτών, επισημαίνει η διοίκηση της Ένωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης της διαδικτυακής ενημερωτικής ημερίδας για τα πραγματικά δεδομένα του εμβολιασμού, με την παρουσία του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου LSE, Ηλία Mόσιαλου, μέσα από την οποία η ΚΕΔΕ μπόρεσε να διαλύσει πολλούς μύθους σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων, σημειώνει το Δ.Σ.

Με αφορμή την νέα πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρός της και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε:

«Οι δήμαρχοι της Ελλάδος υψώνουν τείχος αγάπης για τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών. Kαι όλοι μαζί, χτίζουμε τείχος ανοσίας ενάντια στην Covid. Είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε η συνδρομή της Αυτοδιοίκησης στο ζήτημα του εμβολιασμού και στο αίτημα αυτό, ανταποκρινόμαστε αναδεικνύοντας καταρχάς την υπεύθυνη προσωπική μας στάση. Για μας είναι θέμα κοινής λογικής, αλλά πρωτίστως ατομικής ευθύνης. Καλούμε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί το εμβόλιο σώζει ζωές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet