Οι θέσεις της ΚΕΔΕ για σημαντικά νομοσχέδια στη συνεδρίαση Δ.Σ. στις 19/5
Θεσμικοί Φορείς

Οι θέσεις της ΚΕΔΕ για σημαντικά νομοσχέδια στη συνεδρίαση Δ.Σ. στις 19/5

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, στις 10:00 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τη συμμετοχή και των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ), όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση Δ.Σ. θα συζητηθούν και θα διατυπωθούν οι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για σημαντικά νομοσχέδια:

  • «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας στον δημόσιο τομέα» του υπ. Εσωτερικών.
  • Το σχέδιο νόμου «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς-Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ.
  • Το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις».
  • Οι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις διαδικασίες κύρωσης και ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Οι Επιτροπές της ΚΕΔΕ έχουν επεξεργαστεί τις θέσεις των Δήμων και οι θέσεις θα διατυπωθούν για να κοινοποιηθούν προς τα αρμόδια υπουργεία και τον δημόσιο διάλογο πριν την τελική διαμόρφωση των νομοσχεδίων, επισημαίνει η Ένωση.

Παράλληλα, θα συζητηθεί και η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας της ΚΕΔΕ με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση ακινήτων που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, για τα οποία είτε υφίσταται είτε μελλοντικά θα τίθεται αίτημα κάποιου Δήμου.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ και το κανάλι της Ένωσης στο Youtube.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet