Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων
Θεσμικοί Φορείς

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Ολοκληρώθηκε το διήμερο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με συμμετοχή 80 ομιλητών από 42 Δήμoυς, με εισηγήσεις επιστημονικών φορέων και παρουσίαση καλών πρακτικών και με ομιλίες. Το συνέδριο τίμησαν με τη φυσική τους παρουσία περισσότεροι από 140 σύνεδροι και παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι.

Κορυφαία στιγμή του συνεδρίου ήταν όταν στο τραπέζι με θέμα «Η πολιτική των ΚΕΠ Υγείας. Βέλτιστες Πρακτικές» συνδέθηκαν live μέσω Facebook περισσότεροι από 5.000 πολίτες, ενώ 42 Δήμοι κοινοποίησαν και μετέδωσαν live μέσω των δικών τους σελίδων.

Παρ’ όλο που το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υβριδικά είχε ένα ευρύ πρόγραμμα τόσο από πλευράς περιεχομένου, όσο και από πλευράς συμμετοχών από όλα τα σημεία της Ελλάδος. Εξετάσθηκαν από τους ΟΤΑ-μέλη σημαντικά θέματα, επίκαιρα και καθοριστικά για την πορεία του κάθε Δήμου και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν αρκετές θεματολογίες που παρουσιάστηκαν στα στρογγυλά τραπέζια. Στη συνεδρία «Η πολιτική των ΚΕΠ Υγείας. Βέλτιστες Πρακτικές», με συντονιστή του τραπεζιού τον Σωτήρη Παπασπυρόπουλο, συντονιστή του Προγράμματος Υγιών Πόλεων Περιφέρειας Αττικής, o πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας χαράζει πλέον στην Ελλάδα μια καινούργια στρατηγική στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας των πολιτών, ισάξια με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Πανελλαδικά λειτουργούν 150 δομές «ΚΕΠ Υγείας» με περισσότερες από 600.000 πράξεις ωφέλειας για τους πολίτες και 126.000 εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντικό ο πολίτης να βλέπει στην καθημερινότητά του ότι είμαστε δίπλα του και τον καθοδηγούμε σχετικά με τον έλεγχο της υγείας του, πριν καν εμφανισθούν συμπτώματα και χρειασθεί να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Σύμμαχος στην άμεση επικοινωνία με τον πολίτη είναι το σύγχρονο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet