Ο Βλ. Σιώμος στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας εκ μέρους της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Ο Βλ. Σιώμος στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας εκ μέρους της ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ, επισκέφθηκε τις πληγείσες, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, περιοχές της Ευβοίας και συγκεκριμένα τα Πολιτικά και τα Ψαχνά του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, καθώς και το Λευκαντί και το Μπούρτζι του Δήμου Χαλκιδέων.

Επίσης, συμμετείχε και στο  ΣΟΠΠ, που συγκλήθηκε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, με την συμμετοχή των δημάρχων των δοκιμαζομένων περιοχών και τοπικών παραγόντων.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Σιώμος δήλωσε:

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, γιατί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού, συναντούμε τεράστια καταστροφή από τις εκτεταμένες πλημμύρες, με τραγικές συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές, σε περιουσίες και τεράστια περιβαλλοντολογική καταστροφή, από τα πρωτοφανή αυτά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Εύβοιας.

»Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή, αλλά και οι αλόγιστες ανθρώπινες παρεμβάσεις χωρίς σεβασμό στη φύση, οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις με ολέθριες συνέπειες.

»Βρεθήκαμε εδώ εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ, προκειμένου εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους δημάρχους αλλά κυρίως να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, που έχουν τεράστιες ανάγκες αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet