Ο καθηγητής Ηλ. Μόσιαλος απαντά στις ερωτήσεις της Αυτοδιοίκησης για τον εμβολιασμό
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Ο καθηγητής Ηλ. Μόσιαλος απαντά στις ερωτήσεις της Αυτοδιοίκησης για τον εμβολιασμό

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας ενάντια στην COVID-19 .

Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του προέδρου της, Δημήτρη Παπαστεργίου, διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, στις 3 το μεσημέρι, διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης των δημάρχων της χώρας, με καλεσμένο τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LSE), Ηλία Μόσιαλο και με θέμα τα πραγματικά επιστημονικά δεδομένα για τα εμβόλια κατά της COVID-19.

H εκδήλωση θα έχει διάρκεια 60 λεπτά και σκοπός είναι να δοθούν έγκυρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις  στα ερωτήματα που θα υποβάλουν οι δήμαρχοι, πάνω σε ένα ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες όλης της χώρας κι επηρεάζει άμεσα όχι μόνον τη δημόσια υγεία, αλλά την κοινωνική και οικονομική ζωή όλων μας. 

Μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει η Ένωση θα επιχειρήσει να αναδειχθούν αλήθειες και να διαλυθούν μύθοι και προκαταλήψεις που έχουν δημιουργηθεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ως αναγκαίου μέτρου για την αναχαίτιση της COVID και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Με αφορμή τη διοργάνωση της διαδικτυακής εκδήλωσης-ενημέρωσης, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε πως «είναι σημαντικό να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και τις ζωές των πολιτών, δημιουργώντας μέσα από την αύξηση του αριθμού των πολιτών που θα εμβολιασθούν το επόμενο κρίσιμο διάστημα, ένα αποτελεσματικό τείχος ανοσίας απέναντι στο επερχόμενο νέο κύμα της πανδημίας. Ο εμβολιασμός είναι το πιο ισχυρό όπλο της επιστήμης απέναντι σε έναν ιό που μεταλλάσσεται διαρκώς.

»Η Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη από οποιονδήποτε άλλον, βγαίνει μπροστά και πάλι, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος που είναι να εμβολιαστεί όσον το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να επιστρέψουμε ομαλά στην οικονομική και κοινωνική μας κανονικότητα, χτίζοντας προηγουμένως το αναγκαίο τείχος ανοσίας απέναντι στον ιό και τις μεταλλάξεις του.

»Η εκδήλωση με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο εντάσσεται σε έναν κύκλο ενημερωτικών δράσεων που αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα η ΚΕΔΕ, με τον διακριτικό τίτλο “ΚΕ. ΔΕ. μου λες….”, που στόχο έχουν να αναδείξουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες και συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία των Δήμων».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live στο κανάλι της ΚΕΔΕ στο YouTube και στην ιστοσελίδα της: www.kede.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet