Δ. Παπαστεργίου: Ο ρόλος της ΕΕΤΑΑ στην αρωγή των Δήμων της Ελλάδας είναι πολύ κρίσιμος
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Ο ρόλος της ΕΕΤΑΑ στην αρωγή των Δήμων της Ελλάδας είναι πολύ κρίσιμος

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, στην οποία παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η ΕΕΤΑΑ αλλάζει σελίδα και αφήνει πίσω της την εσωστρέφεια. Ο ρόλος της ΕΕΤΑΑ στην αρωγή των Δήμων της Ελλάδας είναι πολύ κρίσιμος σε μια εποχή που οι Δήμοι ετοιμάζονται να διεκδικήσουν πόρους από τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνει η Ένωση.

Ο κ. Πέτσας συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ μετά την εκλογή τους από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 2ας Ιουλίου 2021 και αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες και στον σχεδιασμό που θα αποτυπωθεί στο νέο πλάνο της Εταιρείας, με έμφαση σε δράσεις με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο. «Η συμβολή της ΕΕΤΑΑ μπορεί να είναι καθοριστική σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των Δήμων. Ξεχωριστή μνεία έγινε και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει πλέον στη διάθεσή της η Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να υλοποιεί ώριμα επενδυτικά σχέδια που θα αλλάζουν την όψη των τοπικών κοινωνιών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε τον σημαντικό ρόλο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ζήτησε τη συνδρομή του, προκειμένου οι δεσμεύσεις που καλούνται να αναλάβουν, να δρομολογηθούν άμεσα, με βασικό γνώμονα την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρης Μαραβέλιας, ανέφερε ότι «η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στα γραφεία της Εταιρείας, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της Πολιτείας στη νέα διοίκηση και την αλλαγή σελίδας. Προχωρούμε στην υλοποίηση των σημαντικών προγραμμάτων της εταιρείας, για την ανάπτυξη και τη συνοχή της χώρας».

Από την πλευρά του ο διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Σπύρος Σπυρίδων, στην εκτενή τοποθέτησή του είπε, μεταξύ άλλων:

«Η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της Εταιρείας προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών. Η ΕΕΤΑΑ, από το 1985 που ιδρύθηκε, έχει προσφέρει σημαντικότατο έργο στην Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού».

Στη συνέχεια ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε ενδεικτικά στα δύο κορυφαία προγράμματα που υλοποιεί σήμερα η Εταιρεία:

  • Την Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.λπ.) και έχει ήδη κάνει το άλμα της ψηφιοποίησης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, προς όφελος των πολιτών.
  • Την υποστήριξη των Δήμων (κυρίως των μικρότερων) της χώρας, με την Τεχνική Υπηρεσία, που συντελεί στην ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή των πολιτών της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet