Προκήρυξη νέου διαγωνισμού της ΚΕΔΕ για την προμήθεια μασκών για τη σχολική κοινότητα
in.gr
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Προκήρυξη νέου διαγωνισμού της ΚΕΔΕ για την προμήθεια μασκών για τη σχολική κοινότητα

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που ελήφθη στις 15 Οκτωβρίου, εγκρίθηκε η σκοπιμότητα διενέργειας διαγωνισμού με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων της παρ.2(γ) του άρθρου 32 του Ν.4412/2016), με σκοπό τη σύναψη σύμβασης προμήθειας 2.600.000 μασκών συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, όπως αναφέρει η Ένωση.

Το ποσό αυτό είναι το υπολειπόμενο ποσό του αρχικού προϋπολογισμού, αφαιρουμένων των ποσοτήτων που διατέθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, προσθέτει η ΚΕΔΕ, ενώ συμπληρώνει ότι έλαβε αυτήν την απόφαση αφού της δόθηκαν, εκ νέου από το υπουργείο Υγείας, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, οι νέες προδιαγραφές.

Η Ένωση επισημαίνει ότι με τον νέο διαγωνισμό θα διασφαλιστεί η προμήθεια του ίδιου συνολικού αριθμού μασκών που είχαν αρχικά προβλεφθεί, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων.

Επίσης, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων σε σχέση με το αρχικά εγκριθέν ποσό, αφού οι νέοι προμηθευτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταποιήσουν αριθμό μασκών που είχαν αρχικά παραληφθεί με τις παλιές διαστάσεις, πάντα στην ίδια μοναδιαία τιμή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατόπιν της απόφασης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ΚΕΔΕ αμέσως μόλις έλαβε τις νέες προδιαγραφές από το υπουργείο Υγείας κι αφού συμβουλεύθηκε τη νομική της υπηρεσία, προχώρησε άμεσα στη διενέργεια νέου διαγωνισμού για την προμήθεια των υπολοίπων μασκών που χρειάζεται να παραληφθούν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων της χώρας. Με γρήγορες διαδικασίες και απόλυτη διαφάνεια, θα ανταποκριθούμε και πάλι στην ευθύνη που αναλάβαμε, χωρίς να επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο με ούτε ένα επιπλέον ευρώ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet