«Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη» – Μια πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

«Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη» – Μια πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδoς (ΚΕΔΕ), συνεχίζοντας τη «Συμμαχία Αλληλεγγύης», σε συνεργασία με τα «My Market» ξεκινά μια πρωτοβουλία για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα σε 19 πόλεις της χώρας, όπως ενημερώνει το Δ.Σ. της Ένωσης.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Πόλη με Ποδήλατο – Όμορφη Πόλη» και εστιάζει στη χρήση των ποδηλάτων μέσα στις πόλεις και στην υποστήριξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα (7/6) από τα Τρίκαλα και στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η κ. Δήμητρα Δασκαλάκη, γενική διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας METRO AEBE.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε:

Τα σχέδια για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, ο νέος νόμος για τη μικροκινητικότητα, οι χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι σημαντικά, αλλά αυτό που έχει σημασία πάνω απ’ όλα είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία. Το ποδήλατο είναι η λύση για ανθρώπινες πόλεις. Το ποδήλατο είναι σύνδεσή μας με τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Η ΚΕΔΕ είχε ξεκινήσει τη “Συμμαχία Αλληλεγγύης” με τα “My Market” για να βοηθήσουμε όσους μας είχαν ανάγκη, λόγω της πανδημίας. Σήμερα, πιο αισιόδοξοι με το εμβολιαστικό τείχος να ορθώνεται, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε τις συνέργειές μας, αυτή τη φορά για να προωθήσουμε τη χρήση του ποδηλάτου σε όλη την Ελλάδα. Με ορθοπεταλιές αλλάζουμε τις πόλεις μας και μαθαίνουμε να κινούμαστε οικολογικά άλλωστε “πόλη με ποδήλατα είναι μια όμορφη πόλη”».

Δήλωση κ. Δασκαλάκη:

«Η εταιρεία μας είναι πάντα στο πλευρό της ΚΕΔΕ και σήμερα έχουμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε την δράση για την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου στις πόλεις. Το πρόγραμμα ονομάζεται Πόλη με Ποδήλατο – Όμορφη Πόλη. Στόχος μας να εστιάσουμε στη χρήση των ποδηλάτων μέσα στις πόλεις και στην υποστήριξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας!

»Πρόσφατα λάβαμε την πιστοποίηση “Επιχείρηση Φιλική προς το Ποδήλατο” της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών και αναπτύσσουμε το πρώτο “φιλικό προς το ποδήλατο” δίκτυο στην Ελλάδα, τοποθετώντας πιστοποιημένες και ασφαλείς θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στα κεντρικά μας γραφεία, τα κέντρα διανομής και επιλεγμένα καταστήματα “My Market”. Αρχίσαμε από τα Τρίκαλα και θα συνεχίσουμε σε 19 πόλεις της Ελλάδας».

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία «Πόλη με Ποδήλατο – Όμορφη Πόλη»

Η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας ΚΕΔΕ-My Market αφορά τους παρακάτω Δήμους/ημερομηνίες:

 • 7 Ιουνίου – Τρίκαλα.
 • 8 Ιουνίου – Καρδίτσα.
 • 9 Ιουνίου – Λάρισα.
 • 10 Ιουνίου – Βόλος.
 • 21 Ιουνίου – Ναύπλιο.
 • 22 Ιουνίου – Τρίπολη.
 • 23 Ιουνίου – Καλαμάτα.
 • 7 Ιουλίου – Ρόδος.

Τα «My Market» κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας «Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη»:

 • Ενημερώνουν για τα πλεονεκτήματα χρήσης του ποδηλάτου.
 • Προσφέρουν δωρεάν έλεγχο ποδηλάτου και συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση.
 • Υλοποιούν τη δράση «Δίπλωμα Ποδηλάτου», δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά (ηλικίας 8 έως 12 ετών) να κατανοήσουν, με απλό τρόπο, την έννοια της ασφαλούς οδήγησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet