Σε συνέδριο για τη Νησιώτικη Αυτοδιοίκηση συμμετέχει ο Ηλίας Αποστολόπουλος
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Σε συνέδριο για τη Νησιώτικη Αυτοδιοίκηση συμμετέχει ο Ηλίας Αποστολόπουλος

Το συνέδριο με τίτλο «Νησιωτική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές» διεξάγεται σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στα Κύθηρα, μία συνδιοργάνωση των Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ, ΠΕΔΑ και του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων. Οικοδεσπότες είναι ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και ο δήμαρχος Κυθήρων – Αντικυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Leendert Verbeek πρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Μαραβέλιας, πρόεδρος ΕΕΤΑΑ και πρ. δήμαρχος Χαϊδαρίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, πρόεδρος ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου.

Παρόντες είναι δήμαρχοι από τους Νησιωτικούς Δήμους της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ανέλυσαν διεξοδικά τις βασικές ενότητες του Συνεδρίου, που στόχο έχουν να αναδειχτεί ο ρόλος των Νησιωτικών Δήμων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Αναλυτικά οι ενότητες:

  • «Θεσμική Θωράκιση των Νησιωτικών Δήμων»
  • «Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία: Υποδομές και Ψηφιακός Μετασχηματισμός»/
  • «Πολιτική Προστασία και Περιβάλλον».
  • «Γεωγραφική Απομόνωση: Πρόβλημα ή Πλεονέκτημα;».
  • «Τουρισμός και Φέρουσα Ικανότητα των Υποδομών».
  • «Ο Ελληνικός Νησιωτικός Χώρος στο Πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Πολιτικών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet