Σημαντικές θέσεις στην ΕτΠ κατέλαβε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Σημαντικές θέσεις στην ΕτΠ κατέλαβε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Δύο σημαντικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών (ΕτΠ) για την περίοδο 2020 -2025 καταλαμβάνει ο περιφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, Γιώργος Πατούλης. Πρόκειται για τις θέσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής και του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι για την τρέχουσα περίοδο η Ελλάδα, για πρώτη φορά, θα έχει τόσο δυναμική παρουσία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, καθώς πρόεδρος της εξελέγη διά βοής ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σημερινής (12/2) πρωινής συνεδρίασης της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και μου έδωσαν την ευκαιρία να αναλάβω αυτές τις τόσο τιμητικές θέσεις στο σημαντικό αυτό ευρωπαϊκό όργανο. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον συνάδελφο και φίλο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα, για την ιστορική εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει μια τέτοια θέση στα 26 χρόνια από την ίδρυση της Επιτροπής.

»Η εκλογή μας δικαιώνει τις προσπάθειες της ελληνικής Αυτοδιοίκησης, τιμά τη χώρα μας, αλλά και τους αγώνες που δίνουμε καθημερινά προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου τους.

»Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε επιβάλλεται η συστράτευση των τοπικών κοινωνιών όλης της Ευρώπης προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο θέσεων και μια ενιαία στρατηγική για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των ευρωπαϊκών πόλεων.

»Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε. Ενωμένοι και με διάθεση συνεργασίας μέσω του πολύ σημαντικού αυτού θεσμικού οργάνου, θα εργαστούμε προκειμένου οι πολίτες όλης της Ευρώπης να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και ισότιμες δυνατότητες βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους.

»Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνδράμουμε και εμείς από την πλευρά μας στην ενδυνάμωση μίας ευρωπαϊκής συμμαχίας, με πρωταγωνιστή την Αυτοδιοίκηση.

»Η Περιφέρεια Αττικής θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τόσο στην προσπάθεια διεύρυνσης των σχέσεων και των συνεργασιών των αυτοδιοικητικών αρχών της Ευρώπης, όσο και στην υλοποίηση του στόχου να υλοποιηθούν επιτέλους η απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στην αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet