Στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων
Θεσμικοί Φορείς

Στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων

Η πρώτη, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), στην Αθήνα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Σπύρος Σπυρίδων.

Ο κ. Σπυρίδων στν σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, έκανε μια αναδρομή στην εποικοδομητική συνεργασία που είχε ο ίδιος, ως περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, με τα Ιόνια Νησιά.

Όσον αφορά στη συνεργασία της ΕΕΤΑΑ με την ΠΕΔ, τόνισε ιδιαίτερα τον ρόλο που παίζει η Εταιρεία γενικά στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, τα προγράμματα που υλοποιεί και υποστηρίζει σε όλη την Ελλάδα, αγγίζουν το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Έκλεισε δε με τη διαβεβαίωση, ότι η ΕΕΤΑΑ, με το αξιόλογο και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της, αλλά και το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο, θα συνδράμει την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, ως τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος, υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις πολιτικές της.

Ακολούθησε η ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. από τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Αλέξανδρο Παρίση, καθώς και για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της ΠΕΔ-ΙΝ, από τον διευθυντή Ανδρέα Ζαπάντη.

Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που η ΕΕΤΑΑ έχει με τη ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, στελέχη της Εταιρείας ενημέρωσαν αναφορικά με τους τομείς συνεργασίας της ΠΕΔ ΙΝ με την ΕΕΤΑΑ.

Πιο συγκεκριμένα :

  • Ο κ. Ηλίας Λίτσος, υπεύθυνος Τομέα Οργάνωσης και Λειτουργίας, ενημέρωσε για την «Αναδιοργάνωση και Διοικητική Μεταρρύθμιση της Τ.Α. Α΄και Β΄ Βαθμού – Πιλοτική Λειτουργία».
  • Ο κ. Χαράλαμπος Λάμπρου, διευθυντής Ειδικού Τομέα Δράσεων Επιχειρησιακών και Τομεακών Προγραμμάτων, ενημέρωσε για τη «Λειτουργία Δικτύου Εξωτερικών Συνεργατών για την οριζόντια υποστήριξη των Δήμων και των φορέων τους, ωε δυνητικά δικαιούχων του Τομέα Περιβάλλοντος του Επιχειρησιακού Προγράμματος  ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014 – 20120».
  • Η κ. Γεωργία Γκόνου, διευθύντρια Έρευνας, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, ενημέρωσε για το «Πρόγραμμα ενημέρωσης και υποστήριξης της οργάνωσης και λειτουργίας των Δήμων Ιονίων Νήσων, Επιμόρφωση ανθρώπινου δυναμικού Τ.Α.» και
  • Ο κ. Ιωάννης Γούπιος, διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος, ενημέρωσε για το «Πρόγραμμα υποστήριξης της Τ.Α. για τις αναπτυξιακές δράσεις- Χρηματοδοτικά Εργαλεία – Υποστήριξη Τεχνικών Μελετών ΟΤΑ».

Οι εργασίες της συνεδρίασης του νεοσύστατου Δ.Σ. συνεχίστηκαν με την ενημέρωση εσωτερικών θεμάτων και λειτουργίας, της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων από τον πρόεδρο Αλέξανδρο Παρίση, αλλά και αρμόδια στελέχη της ΠΕΔ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet