Στη διακριτική ευχέρεια των δημάρχων αφήνει η ΚΕΔΕ τη συμμετοχή τους στον ειδικό λογαριασμό κατά του κορωνοϊού
Θεσμικοί Φορείς

Στη διακριτική ευχέρεια των δημάρχων αφήνει η ΚΕΔΕ τη συμμετοχή τους στον ειδικό λογαριασμό κατά του κορωνοϊού

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κατά τη χθεσινή (1/4) τακτική συνεδρίασή του συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, και την ανταπόκριση – συμμετοχή των δημάρχων της χώρας στον ειδικό λογαριασμό κατά του κορωνοϊού, προς υποστήριξη με τον τρόπο αυτό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

«Η ευρισκόμενη σε εξέλιξη πανδημία ανέδειξε τη σημασία και την αξία του ΕΣΥ, αλλά και τη μεγάλη ανάγκη να υποστηριχθεί ώστε να είναι αποτελεσματικό» αναφέρει η ΚΕΔΕ στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Συνεχίζοντας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προσθέτει ότι «αναγνωρίζεται σήμερα ο αγώνας του ιατρικού, παραϊατρικού και υγειονομικού προσωπικού στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται, όπως και στο παρελθόν, ο επίσης σημαντικός ρόλος των δήμων και η αποτελεσματική τους λειτουργία στην παρούσα κρίση»

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι οι δήμαρχοι «ενεργώντας με την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που τους διακρίνει, θα πρέπει να επιλέξουν ως ελεύθερες προσωπικότητες εάν δύνανται οικονομικά λόγω των ήδη μειωμένων αποδοχών τους, να συμμετέχουν στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, καταβάλλοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό κατά την κρίση τους, είτε στον ειδικό λογαριασμό καταπολέμησης του νέου κορωνοϊού, είτε για την υποστήριξη της λειτουργίας νοσοκομείου, κέντρου υγείας, αγροτικού ιατρείου, ΕΚΑΒ, κοινωνικού παντοπωλείου κ.λπ. της περιοχής τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet