Συνάντηση Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής με ΕΕΤΑΑ για ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ
Θεσμικοί Φορείς

Συνάντηση Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής με ΕΕΤΑΑ για ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ

Συνάντηση με τη διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) πραγματοποίησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και πρόεδροι σωματείων εργαζομένων στους Δήμους τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020. Η παρέμβαση αφορούσε την καθυστέρηση ανάρτησης της πρόσκλησης για το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, που έχει οδηγήσει δήμους και νομικά πρόσωπα δήμων να μην προχωρούν σε αποφάσεις ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το Συνδικάτο, η διευθύντρια δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό μητρώο που θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά από αυτή την Τετάρτη (σ.σ.: 29/7) και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε περίπου μία βδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια δήλωσε ότι τα διοικητικά συμβούλια των δήμων ή των νομικών τους προσώπων μπορούν να προχωρήσουν και τώρα στις αποφάσεις ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς πλέον δεν απαιτείται ειδική πρόσκληση.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου αναφέρουν ότι σε ερώτηση τους αν αποτελεί εμπόδιο για τη χρηματοδότηση του προγράμματος η μονιμοποίηση συμβασιούχων με προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως για παράδειγμα επικαλείται η δημοτική αρχή στην Αγία Βαρβάρα, η διευθύντρια ξεκαθάρισε ότι η χρηματοδότηση δεν εξαρτάται από τη σχέση εργασίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι καλύτερα να είναι μόνιμοι οι εργαζόμενοι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τονίζουν οι εργαζόμενοι, «καλούμε άμεσα τα σωματεία να απαιτήσουν από τις διοικήσεις των δήμων και των νομικών προσώπων την ανανέωση του συνόλου των συμβάσεων των συναδέλφων που εργάζονται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς της Αττικής» και προσθέτουν:

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με προγράμματα ΕΣΠΑ. Για δημόσιους σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των λαϊκών οικογενειών, χωρίς τροφεία, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet