Συνάντηση του Απ. Τζιτζικώστα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel
Θεσμικοί Φορείς

Συνάντηση του Απ. Τζιτζικώστα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, ήταν η κεντρική ομιλήτρια στη δεύτερη μέρα της συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες, συζητώντας με τον pρόεδρο της Επιτροπής, Απόστολο Τζιτζικώστα και τα μέλη της για τη γερμανική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε.

Πριν την έναρξη της συνόδου η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών είχαν διμερή συνάντηση, στην οποία συζήτησαν για μια σειρά από θέματα, όπως το μεταναστευτικό, τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και τη συνεργασία της γερμανικής προεδρίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Κατά την ομιλία του στη σύνοδο της Ολομέλειας, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην κλιμάκωση των προκλήσεων από μέρους της Τουρκίας, σημειώνοντας: «Για να διατηρήσουμε τα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. ανοιχτά, χρειαζόμαστε ισχυρά εξωτερικά σύνορα. Η Ε.Ε. πρέπει να υπερασπιστεί την εδαφική κυριαρχία της. Τα σύνορα των κρατών μελών είναι και σύνορα της Ε.Ε. Οι πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες κλιμακώθηκαν εκ νέου χτες, είναι απαράδεκτες. Με αυτή την κατάσταση και την τουρκική προκλητικότητα είναι αναγκαίο να προβλεφθούν άμεσα κυρώσεις από την Ε.Ε. στην Τουρκία. Χαιρετίζω τη σαφή θέση της γερμανικής προεδρίας της Ε.Ε. επί του θέματος».

Απευθυνόμενος στην κ. Merkel, ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι η Γερμανία αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών πριν από 26 χρόνια, με στόχο να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της, ενώ αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που έχει δείξει η Γερμανία στους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «η γερμανική προεδρία έχει να αντιμετωπίσει στο εξάμηνό της την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοϊού», για να προσθέσει: «Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον και ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Πρέπει να προσέξουμε για να μη χαλάσουμε όσα φτιάξαμε τους προηγούμενους μήνες. Να προσέξουμε για να μην υποχρεωθούμε σε νέο lockdown. Οφείλουν όλοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας και για την υγεία και για την οικονομία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet