Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 25 Ιουνίου
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, στις 12:00, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), παρουσία των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ).

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων επελέγη ξανά καθώς πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Τη συνεδρίαση θα μπορούν να παρακολουθήσουν, όσοι το επιθυμούν, μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ, και στο κανάλι της Ένωσης στο Youtube.

Στη συνεδρίαση θα παραστεί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτριος Οικονόμου, για να ανακοινώσει το «Πρόγραμμα Εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Ενημέρωση προέδρου.
  2. Παρέμβαση της ΚΕΔΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.
  3. Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την «Προμήθεια πίστωση με σκοπό την αγορά προϊόντων για το Πρόγραμμα Έκτακτης Ενίσχυσης των Κοινωνικών Παντοπωλείων με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
  4. Η πολιορκία των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων.
  5. Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών ΜονάδωνΔήμων.
  6. Λήψη απόφασης για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και Εθνικής Ελληνική Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC–TheInternationalChamberofCommerce).
  7. Οδηγός για την καταστατική θέση των αιρετών της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.
  8. Έγκριση Σχεδίου Μνημονίου Συνεργασίας υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης – υπουργείου Εσωτερικών – Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
  9. Συζήτηση σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Μετάβαση στην Κινητικότητα Χαμηλών Εκπομπών: Μέτρα προώθησης και λειτουργίας της αγοράς ηλεκτροκίνησης».
  10. Λήψη απόφασης για την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «SafeWaterSports» και της Ένωση Ναυαγοσωστικής Ελλάδας.
  11. Ενημέρωση για χρηματοδοτικάεργαλεία και πρωτοβουλίες για ενίσχυση των Δήμων στις χωρικές αρμοδιότητες των οποίων λειτουργούν δομές μεταναστών και προσφύγων.
  12. Πρόταση τροποποίησης της παραγράφου 7 του άρθρου 13 Α του Νόμου2971/2001, για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες/ αιγιαλούς.
  13. Άμεση επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου 2016 και επαναφορά του μέτρου ΕΦΚ πετρελαίου από το 2020.
  14. Έγκριση ψηφίσματος κατά διοδίων Α/Κ Βαρυμπόμπης και Α/Κ Αγ. Στεφάνου.
  15. Ενημέρωση σχετικά με την υπ’ αριθμ. 200 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. με αρ. πρωτ.: 37260.16/6.2020 με θέμα: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Σύσταση και λειτουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Κοινοποίηση διατάξεων των ν. 4674/2020 (Α’ 53) και ν. 4690/2020 (Α’ 104)».
  16. Λήψη απόφασης για τη διεκδίκηση της παραχώρησης στους Δήμους των ακινήτων που είχαν μεταφερθεί στο «Υπερταμείο» κατόπιν των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  17. Χορήγηση αιγίδας στο 7ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2020».
  18. Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ.256/30.06.2015 απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ περί επιχορήγησης της ΠΟΠ-ΟΤΑ από ΚΑΠ.
  19. Έγκριση σκοπιμότητας για την κάλυψη δαπανών της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 25/6/2020, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης».
  20. Έγκριση σκοπιμότητας για την πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης έργου εξωτερικού συνεργάτη στο πλαίσιο του προγράμματος «INCLUCITIES» για την ενσωμάτωση -ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στους εμπλεκομένους Δήμους.
  21. Έγκριση σκοπιμότητας για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για ζητήματα επικοινωνίας και διαχείρισης θεμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
  22. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ΚΕΔΕ έτους 2020.
  23. Έγκριση μετακινήσεων αιρετών, υπηρεσιακών και συνεργατών της ΚΕΔΕ.
  24. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet