Συνεργασία ΚΕΔΕ – υπουργείου Παιδείας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων
Θεσμικοί Φορείς

Συνεργασία ΚΕΔΕ – υπουργείου Παιδείας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την υπουργό, Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη και τη γενική γραμματέα, Σίσσυ Γκίκα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, διαβεβαίωσε ότι οι Δήμοι είναι έτοιμοι για να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Σε κάθε σχολείο θα γίνει σχολαστικός καθαρισμός πριν την επανέναρξη των μαθημάτων, ενώ καθαρίστριες θα υπάρχουν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ως προς την ύπαρξη αντισηπτικών, το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη στείλει σημαντικές ποσότητες για τοΝ σκοπό αυτό, ενώ αναμένεται και δεύτερη αποστολή εντός των επομένων ημερών.

«Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους ώστε να επανεκκινήσουν τα μαθήματα με ασφάλεια. Οι ανάγκες των Δήμων αυτήν την περίοδο είναι σημαντικά αυξημένες και για τον λόγο αυτόν η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται επιπλέον χρήματα. Η συνεργασία με την υπουργό, κυρία Κεραμέως και την υφυπουργό, κυρία Ζαχαράκη, είναι συνεχής από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και έχει φέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ για τη συνεισφορά της στο ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς επιστροφής των μαθητών στα θρανία και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα παραμείνει σε ανοιχτή γραμμή με την Ένωση για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Επίσης, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις αίθουσες και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών, ενώ επεσήμανε πως η σχολαστική καθαριότητα και όχι απαραίτητα η απολύμανση, με βάση τις οδηγίες των ειδικών, είναι το πιο σημαντικό για την νέα σχολική περίοδο.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet