Τι ζήτησε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου από τον Θ. Λιβάνιο
Θεσμικοί Φορείς

Τι ζήτησε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου από τον Θ. Λιβάνιο

Τις άμεσες προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέθεσαν ο Λάζαρος Κυρίζογλου, νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, και οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο σε συνάντησή τους στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνάντηση μετείχαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Κωνσταντίνος Κουκάς (Δήμαρχος Μυκόνου), ο Ιωάννης Τσιάμης (Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού, εκπρόσωπος του Αυτοδιοικητικού Κινήματος), ο Απόστολος Καλογιάννης (Δήμαρχος Λαρισαίων, επικεφαλής της παράταξης Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασίας), ο Γιώργος Ιωακειμίδης (δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, επικεφαλής της παράταξης Νέα Αυτοδιοίκηση), ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών, δήμαρχος Βάρης Βούλας – Βουλιαγμένης), ο Γιάννης Μουράτογλου (πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ, Δήμαρχος Έδεσσας), ο Βλάσσης Σιώμος (αντιπρόεδρος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης) και η Μερόπη Υδραίου (μέλος Δ.Σ. και δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων).

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες που θέτει η Aυτοδιοίκηση και οι οποίες αφορούν σε:

  • Νομοθετικές ρυθμίσεις βελτίωσης του εκλογικού συστήματος ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023, καθώς και την άμεση έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.
  • Επείγουσες χρηματοδοτήσεις των δήμων και των ΔΕΥΑ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, του ναυαγοσωστικού προγράμματος, και του προγράμματος περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  • Επείγουσες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν μεταξύ των άλλων στη βελτίωση της καταστατικής θέσης των αιρετών, την περαιτέρω βελτίωση του θεσμού της κινητικότητας, τη συνέχιση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, την παράταση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών κ.λπ.
  • Επέκταση και επιτάχυνση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε ότι το όραμα και το μέγα ζητούμενο για το κράτος και το διοικητικό σύστημα είναι η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για Αποκέντρωση και Αυτοδιοίκηση με μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων, προσωπικού και μέσων για την καλύτερη άσκησή τους. Τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για το ζήτημα του σύγχρονου, ισόχρονου, παράλληλου βηματισμού και της δίκαιης ανάπτυξης όλων των Δήμων.

Τέλος σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ επιδιώκει και προσμένει να έχει ουσιαστική και ειλικρινή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. «Ούτε θέλουμε να αιφνιδιάσουμε, ούτε να αιφνιδιαστούμε, θέλουμε να γνωρίζουμε, γιατί μπορούμε να συμβάλλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet