Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστασία Πρώτης Τάξης» στηρίζει η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστασία Πρώτης Τάξης» στηρίζει η ΚΕΔΕ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστασία Πρώτης Τάξης» πραγματοποιεί για δεύτερη χρονιά το Dettol, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με την υλοποίηση διαδραστικών πειραμάτων στη σχολική αίθουσα για τους μαθητές της Α’ Δημοτικού. Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ, «η συνέχεια του προγράμματος αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση του Dettol να στηρίξει τα παιδιά της πρώτης δημοτικού να υιοθετήσουν σωστές πρακτικές υγιεινής».

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Dettol «Προστασία Πρώτης Τάξης» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη σχολική χρονιά εκπαιδεύοντας πάνω από 1.500 μαθητές της Α’ Δημοτικού στους κανόνες υγιεινής των χεριών, με την έγκριση για την υλοποίησή του από την Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα, το οποίο και πάλι έλαβε την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει στόχο να προσεγγίσει 10.000 μαθητές σε δημόσια δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ώστε η υιοθέτηση της σωστής υγιεινής των χεριών να διαδοθεί σε ακόμα περισσότερους μαθητές. Αυτήν τη σχολική χρονιά η πρωτοβουλία συνεχίζεται με δύο διαδραστικά πειράματα: Το πείραμα με τίτλο «MicroVLab» και το πείραμα με τίτλο «Pepper Lab».

Η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Προστασία Πρώτης Τάξης» για τη φετινή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου που ερμηνεύει και το τραγούδι του προγράμματος «Καθαρά τα δύο μου χέρια τα κρατώ», και παρουσία στελεχών της Reckitt, του Ιορδάνη Αδαμόπουλου, country manager της εταιρείας, του Ανδρέα Μυλωνά, marketing manager, και της Μαριάννας Τσιμητάκη, senior brand manager του Dettol, καθώς και του αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Καλλιθέας Γιώργου Κυριακόπουλου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού και των δύο τάξεων του σχολείου, πραγματοποίησαν το «MicroVLab» πείραμα, ενημερώθηκαν για τον κόσμο των μικροβίων και εκπαιδεύτηκαν με διασκεδαστικό τρόπο στην υγιεινή των χεριών, παρέα με εκπαιδευτική ομάδα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας SciCo, που έχει καταρτίσει το πρόγραμμα.

Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστασία Πρώτης Τάξης» θα ταξιδέψει στα Δημοτικά σχολεία των Δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Κέρκυρας, Κρήτης, Σπάρτης, Τρικκαίων, Πρέβεζας και Σικυωνίων. Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, τα πειράματα που διεξαχθούν στις τάξεις των δημοτικών σχολείων από τους μαθητές και τους δασκάλους, θα έχουν διάρκεια μιας διδακτικής ώρας και στόχο να υιοθετήσουν όλοι μαζί πιο σωστές συνήθειες για την υγιεινή και να παραμείνουν προστατευμένοι. Τα σχολεία και οι τάξεις που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα λάβουν όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για την υλοποίηση των πειραμάτων για τους δασκάλους και τους μαθητές, και το ενημερωτικό υλικό για τους γονείς των μαθητών. Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης των μικροβίων στην τάξη και η ενθάρρυνση των παιδιών να υιοθετήσουν μια ρουτίνα υγιεινής που θα κρατήσει τα ίδια αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ασφαλή.

«Πιστεύουμε με πάθος στη δύναμη της εκπαίδευσης για τη σωστή υγιεινή και με όχημά του την Πρωτοβουλία Ευθύνη “Προστασία Πρώτης Τάξης” δεσμεύεται ότι θα επεκτείνει συνεχώς τις δράσεις του, με τελικό στόχο να εκπαιδεύσει όσους περισσότερους μαθητές στους βασικούς κανόνες υγιεινής. Για αυτό το λόγο, ξεκινάμε από τα παιδιά της Α’ Δημοτικού, την τάξη κλειδί, που αποτελεί τη βάση στην οποία θα μπουν τα θεμέλια για την σωστή υγιεινή και τη δημιουργία ενός πιο ασφαλή και υγιή κόσμου», σημειώνει η ΚΕΔΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet