Το ν/σ για τον νέο εκλογικό νόμο στο επίκεντρο της συνεδρίασης Δ.Σ. ΚΕΔΕ στις 19/2
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Το ν/σ για τον νέο εκλογικό νόμο στο επίκεντρο της συνεδρίασης Δ.Σ. ΚΕΔΕ στις 19/2

Αύριο, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), όπως ενημερώνει η Ένωση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση αυτή, θα συζητηθούν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, με σημαντικότερο τη διαμόρφωση των τελικών παρατηρήσεων-προτάσεων της ΚΕΔΕ, επί του περιεχομένου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στον νέο εκλογικό νόμο δημοτικών και περιφερειακών Αρχών.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση θα τεθούν προς συζήτηση και μια σειρά ακόμη σημαντικών ζητημάτων, που αφορούν τους Δήμους, όπως:

  • Η αξιολόγηση της διαχείρισης όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της  πρόσφατης κακοκαιρίας και το ζήτημα της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και εμπλοκή των Δήμων σε αυτόν το μηχανισμό, με βάση ξεκάθαρες αρμοδιότητες κι ευθύνες.
  • Η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στο πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού, με προτεραιοποίηση στην επόμενη φάση εμβολιασμών των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και των αιρετών που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης κι έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά πρόσωπα, προκειμένου να συμβάλλουν στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου διαχείρισης της πανδημίας.
  • Η διαμόρφωση των θέσεων της ΚΕΔΕ απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, που αφορά τη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)».
  • Οι θέσεις της ΚΕΔΕ επί του σχεδίου του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της 1ης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2025 του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, και το κανάλι της Ένωσης στο Youtube.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet