Φωταγώγηση της Γέφυρας του Δήμου Τρικκαίων από τον Δ. Παπαστεργίου και τη Μ. Πατούλη-Σταυράκη στις 24/10
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Φωταγώγηση της Γέφυρας του Δήμου Τρικκαίων από τον Δ. Παπαστεργίου και τη Μ. Πατούλη-Σταυράκη στις 24/10

Το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο επίσημης φορέας του ΟΗΕ για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του, την Ημέρα Ηνωμένων Εθνών συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών», σύμφωνα με το Δ.Σ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Δήμοι-μέλη του Δικτύου το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου θα φωταγωγήσουν τα δημαρχιακά τους μέγαρα ή άλλα εμβληματικά μνημεία και σημεία των πόλεών τους με το μπλε φως των Ηνωμένων Εθνών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή το προαναφερθέν, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 7μ.μ. ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου και η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, θα φωταγωγήσουν τη Γέφυρα των Τρικάλων, μεταφέροντας πρώτοι το πανανθρώπινο μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών στην ελληνική κοινωνία, σημειώνει η διοίκηση, ενώ προσθέτει ότι η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη συμβολική πρωτοβουλία υπηρετεί τις στοχεύσεις του Δικτύου SDG 17 Greece να μεταφέρει στους Έλληνες πολίτες το μήνυμα της συναδέλφωσης, της ειρήνης, της άρσης των διακρίσεων και της κοινής προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον και συμπληρώνεται πως κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δικτύου SDG 17 Greece, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, η οποία αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου, ενέκρινε ομόφωνα η ελληνική αυτοδιοίκηση να αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΟΗΕ.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Δικτύου στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, κ. Πατούλη-Σταυράκη, δήλωσε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δίκτυο SDG 17 Greece η πρόσκληση του γραφείου Επικοινωνίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ελλάδα και την Κύπρο, ως το επίσημο ελληνικό αυτοδιοικητικό Δίκτυο για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πατρίδα μας, να συμμετάσχουμε σε αυτή τη συμβολική πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου οι ελληνικές πόλεις θα πλημμυρίσουν από το μπλε φως της ελπίδας των Ηνωμένων Εθνών και τη δέσμευση να εργαστούμε όλοι για έναν κόσμο ειρηνικό, ασφαλή, χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, για έναν κόσμο που θα προάγει την κοινωνική πρόοδο και ευημερία για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet