Κάλεσμα Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για συμμετοχή σε στάση εργασίας στις 8/6
Αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για συμμετοχή σε στάση εργασίας στις 8/6

Κάλεσμα σε συμμετοχή στη στάση εργασίας της Τετάρτης 8 Ιουνίου 2016 απευθύνει προς τους εργαζομένους στους δήμους και στην Περιφέρεια Αττικής το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Παράλληλα, τους καλεί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Όλοι στη στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Ιούνη από τις 11:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση στις 12:00 στην Ομόνοια

Συνάδελφοισσες /φοι ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμή μας με τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς. Απαιτούμε να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Απαιτούμε να έχουμε νοσοκομεία και σχολεία πλήρως στελεχωμένα από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιορίζει ακόμα περισσότερο τις κρατικές δαπάνες σε υγεία και παιδεία προκειμένου να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να ικανοποιήσει τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αν δεν γίνουν και δική μας υπόθεση τα θέματα της υγείας και της παιδείας, στα χέρια μας η κατάσταση το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο. Τα στοιχεία είναι καταιγιστικά. Μόνο τον περσινό χειμώνα εξαιτίας της γρίπης και λόγω της έλλειψης προσωπικού 200 ασθενείς πέθαναν. Την ίδια στιγμή χιλιάδες παιδιά στοιβαζόντουσαν στην κυριολεξία σε τριαντάρια τμήματα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ενώ οι προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής συγκυβέρνησης για 20.000 προσλήψεις στα σχολεία μετατρέπονται σε 10.000 απολύσεις.

Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε τα νοσοκομεία να μετατραπούν σε επιχειρήσεις που θα μετρούν κέρδη και ζημιές όπως θέλουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αλλά και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε τα σχολεία, η εκπαίδευση των παιδιών μας να μετατραπεί σε σχολείο της αγοράς προσαρμοσμένο στους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς που θέλουν να επιβάλουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας μαζί με τα τσιράκια τους. Δεν πρέπει να αφήσουμε να πραγματοποιηθεί η κατηγοριοποίηση των σχολείων και των πολλαπλών ταχυτήτων.

Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά προσπαθεί να παραπλανήσει τον λαό ότι αλλάζουμε σελίδα, θα έρθει η ανάπτυξη, αλλάζουμε σελίδα κ.λπ. Καμιά εμπιστοσύνη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η όποια ανάπτυξη και να έρθει θα είναι μακριά και απέναντι από τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες του λαού. Θα είναι μια ανάπτυξη προσαρμοσμένη με κριτήριο την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, θα είναι μια ανάπτυξη πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα του λαού.

Τώρα ήρθε η στιγμή να βγούμε στην αντεπίθεση, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μέσα από την Κοινωνική Συμμαχία. Αμφισβητούμε το σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που δεν έχει τίποτα άλλο να μας προσφέρει πέρα από τη φτώχεια και την εξαθλίωση για τον λαό και αμύθητα πλούτη για τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές. Ενισχύουμε το μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο. Σήμερα η τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.

Απαιτούμε:

  • Δημόσια, δωρεάν υγειά και παιδεία για όλο τον λαό.
  • Μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού στα σχολεία και τα νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών.    

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας την Τετάρτη 8-6-2016 από τις 11:00 μέχρι και το τέλος ωραρίου, αλλά και στη συγκέντρωση στις 12:00 στην Ομόνοια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet