Καθαρισμοί – αποψιλώσεις αστικών & περιαστικών περιοχών του Δήμου Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Καθαρισμοί – αποψιλώσεις αστικών & περιαστικών περιοχών του Δήμου Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) υλοποιεί τους καθαρισμούς και τις κοπές ξερών χόρτων σε διάφορες περιοχές των Δήμων – μελών του. Με αυτό τον τρόπο βοηθά όσο το δυνατόν περισσότερο στις εργασίες αντιπυρικής προστασίας που πραγματοποιούν οι Δήμοι – μέλη του ΣΠΑΠ. Τις τελευταίες ημέρες συνέδραμε τον Δήμο Πεντέλης καθαρίζοντας διάφορα σημεία στα όρια ευθύνης του.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, το πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων σε όλους τους Δήμους – μέλη μας, που όπως κάθε χρόνο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε. Χρησιμοποιούμε το νέο μας πολυμηχάνημα έργου που φέρει εξοπλισμό με καταστροφέα χόρτων, αλλά και κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, όχημα και μέσο προκειμένου να επιτύχουμε στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης δυσάρεστων φαινομένων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

»Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς και αποψιλώσεις σε επίκαιρα αστικά και περιαστικά σημεία στον Δήμο Πεντέλης, με ιδιαίτερη έμφαση στα πολλά ξερά χόρτα, δεδομένου ότι φέτος λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν από τα μέσα του χειμώνα έως το τέλος της άνοιξης, η βλάστηση είναι ιδιαίτερα έντονη και οι δράσεις καθαρισμών πρέπει να είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες, ώστε να βεβαιωθούμε ότι μειώνουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

»Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε, προκειμένου να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση μπορούμε, παρά το γεγονός ότι είμαστε σε επιφυλακή λόγω της αντιπυρικής περιόδου. Θεωρούμε, όμως, ιδιαίτερα σημαντική την πρόληψη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την προστασία και αναβάθμιση του δασικού πλούτου του Πεντελικού, αλλά και των περιοχών των δήμων – μελών μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet