«Κανένα παιδί εκτός δομής» συμφώνησαν Ν. Κεραμέως και Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

«Κανένα παιδί εκτός δομής» συμφώνησαν Ν. Κεραμέως και Γ. Πατούλης

Τα προβλήματα εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στους Δήμους που αντικειμενικά δεν διαθέτουν τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ και νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο υπουργείο Παιδείας.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας.

Στη συνάντηση έγινε μία πρώτη συζήτηση για το θέμα και εξετάστηκαν τρόποι για την ανεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, με στόχο να αρθούν τα προβλήματα από την εφαρμογή του νόμου.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι για την Αυτοδιοίκηση προτεραιότητα είναι η ασφαλής στέγαση των προνηπίων σε αίθουσες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες αντίστοιχες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Σε αυτό το πλαίσιο και αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες Δήμοι κυρίως στα αστικά κέντρα λόγω έλλειψης αιθουσών για να στεγάσουν τα παιδιά, γνωστοποίησε στην υπουργό την πρόσφατη απόφαση – πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να ανασταλεί η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, σε Δήμους που αντικειμενικά, όπως σημειώνει η Ένωση, δεν διαθέτουν τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές.

«Θα εφαρμόσουμε τον νόμο, αλλά πρέπει να υπάρχουν και οι απαραίτητες προδιαγραφές για να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομών», σημείωσε.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομής και πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν λύσεις για το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήσαμε πως πρέπει άμεσα να βρούμε λύσεις για ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και θα συνεργαστούμε για να αρθεί το αδιέξοδο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet