Καταγγελία κατά του Δ.Σ. ΠΕΔΑ από τον Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη
Αυτοδιοίκηση

Καταγγελία κατά του Δ.Σ. ΠΕΔΑ από τον Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη στάση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, να απορρίψουν πρόταση της Ενωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής για συνάντηση με τους προέδρους της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ο πρόεδρος της αυτοδιοικητικής παράταξης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης. Σε αυτήν αναφέρει τα εξής:

Με έκπληξη είδαμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ (15-1-2015), οι παρατάξεις που συγκροτούν, αλλά και εκείνες οι οποίες στηρίζουν το προεδρείο της, να απορρίπτουν την πρόταση – εισήγηση της Ενωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής (ΕΑΑ) και του επικεφαλής της, δημάρχου Πεντέλης Δημητρίου Στεργίου – Καψάλη, να υποβάλουμε ως «συνδικαλιστικό όργανο» αίτημα συνάντησης με τους αρχηγούς των κομμάτων που διεκδικούν την πρωθυπουργία για να εκθέσουμε τα σοβαρά θέματα που απασχολούν και απαξιώνουν την αυτοδιοίκηση στην Αττική και ευρύτερα.

Η εισήγησή μας ήταν, το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ να ζητήσει συναντήσεις με τους προέδρους της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τους ενημερώσει, αλλά και να διεκδικήσει της δέσμευσή τους σε εκκρεμή ζητήματα θεσμικής, πολιτικής και οικονομικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πάγια θέση της ΕΑΑ είναι ότι η αδυναμία υλοποίησης ή, έστω, προώθησης αυτών των αιτημάτων οδηγούν σε περαιτέρω απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των λειτουργών της. Ενόψει των εκλογών θεωρούσαμε αυτονόητο ότι τα αυτοδιοικητικά συνδικαλιστικά όργανά μας θα είχαν επιτύχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Περιμέναμε, λοιπόν, το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ ΟΜΟΦΩΝΑ και λειτουργώντας με μοναδικό κριτήριο την αυτοδιοικητική του αποστολή, να εγκρίνει έστω την πρότασή μας, αλλά ΟΥΤΕ αυτό έγινε!

Δημιουργούνται πλέον εύλογες απορίες: Το Δ.Σ. κατάλαβε την πρότασή μας ή λειτουργεί προληπτικά εξυπηρετώντας διεκδικητές της εξουσίας;

Η ΕΑΑ επιμένει στην πρότασή της. Γι΄ αυτό και απευθύνει σήμερα επιστολή στους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας άμεση συνάντηση μαζί τους για να θέσει σε γνώση τους τα σοβαρά εκκρεμή θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να τους παραδώσει έγγραφο με συγκεκριμένα ζητήματα που απαιτούν την επίλυσή τους.

Ο Επικεφαλής της ΕΑΑ & Δήμαρχος Πεντέλης

Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet