Κατεπείγοντα έλεγχο αθλητικών χώρων, παιδικών χαρών & χώρων αναψυχής ζητεί από τους δημάρχους ο υπ. Εσωτερικών
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Κατεπείγοντα έλεγχο αθλητικών χώρων, παιδικών χαρών & χώρων αναψυχής ζητεί από τους δημάρχους ο υπ. Εσωτερικών

Τον κατεπείγοντα έλεγχο όλων των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και των χώρων αναψυχής αρμοδιότητας των Δήμων ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, να προχωρήσουν οι δήμαρχοι της χώρας.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Χίο, ο υπουργός απέστειλε σε όλους τους δημάρχους της χώρας την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε κ. δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε το βράδυ της 4ης Αυγούστου, ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Δασκαλόπετρα της Χίου. Η κατάρρευση μιας μπασκέτας στο γήπεδο της περιοχής στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, μόλις 19 ετών.

Ζητώ από σας κατεπειγόντως να μεριμνήσετε για τον έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής του Δήμου σας, ώστε να εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να παρέχεται ασφάλεια σε όσους τους χρησιμοποιούν.

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αποτελεί ευθύνη των δημοτικών αρχών η συντήρηση των χώρων αθλητισμού, των παιδικών χαρών και η διατήρηση της ασφάλειας σε χώρους αναψυχής, αρμοδιότητας των δήμων σας. Αναμένω έως το τέλος Αυγούστου να έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Με εκτίμηση

Ο υπουργός Εσωτερικών

Τάκης Θεοδωρικάκος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet