ΚΕΔΕ: Αλαζονική συμπεριφορά Ρ. Δούρου κατά δημάρχου
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Αλαζονική συμπεριφορά Ρ. Δούρου κατά δημάρχου

Η ΚΕΔΕ καταδικάζει «επίθεση», όπως τη χαρακτηρίζει, της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στον δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη, σχετικά με το την υλοποίηση του έργου που αφορά στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργου Πατούλη, σημειώνεται:

Η ΚΕΔΕ καταδικάζει αλαζονικές συμπεριφορές ορισμένων περιφερειαρχών που στόχο τους έχουν να πλήξουν πολιτικά συγκεκριμένους δημάρχους
Ορισμένοι περιφερειάρχες, αντί να κουνούν επιδεκτικά το δάκτυλο στους δημάρχους, καλό θα ήταν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με κεντρικό στόχο το όφελος των πολιτών

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα φαινόμενα ορισμένοι αιρετοί του Δεύτερου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εξαπολύουν επίθεση και να φέρονται με ασέβεια απέναντι στους δημάρχους.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη επίθεση της Ρένας Δούρου στον δήμαρχο Μαρκοπούλου Σ. Μεθενίτη. Με επιστολή της επιχείρησε να κατηγορήσει τη δημοτική Αρχή ότι ευθύνεται για την καθυστέρηση που σημειώνεται στην υλοποίηση του έργου που αφορά στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου.

Η περιφερειάρχης Αττικής ουσιαστικά επιχείρησε με την αλαζονική συμπεριφορά της να δημιουργήσει την εντύπωση ότι για τις σχετικές καθυστερήσεις ευθύνεται η σημερινή δημοτική Αρχή και να κατηγορήσει τον δήμαρχο ότι δεν έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών.

Μπορεί με την επιστολή της η κα Δούρου να επιχείρησε να πλήξει πολιτικά τον συνάδελφο Σ. Μεθενίτη προκειμένου να επωφεληθούν κάποιοι νεόκοποι πολιτικοί «φίλοι της», ωστόσο αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα ήταν να εκτεθεί η ίδια.

Όπως επισημαίνει αναλυτικά και ο συνάδελφος δήμαρχος στην απάντηση του προς την κα Δούρου, η δημοτική Αρχή όχι μόνο έχει πράξει τα δέοντα, αλλά έχει πληρώσει και μελέτη το κόστος της οποίας όφειλε να έχει εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια.

Ενέργειες όπως αυτή είναι καταδικαστέες από την ΚΕΔΕ. Η κα Δούρου, όπως και ορισμένοι συνάδελφοί της περιφερειάρχες, αντί να κουνούν επιδεκτικά το δάκτυλο στους δημάρχους, καλό θα ήταν να ασκήσουν το έργο τους με σύνεση και με κεντρικό στόχο το όφελος των πολιτών.

Το γεγονός ότι διαχειρίζονται χρήματα που προέρχονται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους θα έπρεπε να τους κάνει περισσότερο προσεκτικούς, καθώς πρόκειται για χρήματα που ανήκουν στους πολίτες και θα πρέπει να αξιοποιούνται για το εθνικό συμφέρον και την τοπική ανάπτυξη.

Ας λειτουργήσουν λοιπόν ως θεματοφύλακες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων.

Να σημειωθεί ότι πέραν αυτών των περιπτώσεων υπάρχουν και οι περιφερειάρχες εκείνοι που συνεργάζονται με υποδειγματικό τρόπο με τους δημάρχους. Για το καλό του τόπου και των πολιτών εργάζονται καθημερινά για να βελτιωθούν οικονομικοί δείκτες της ανάπτυξης και για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σημαντικές υποδομές.

Πάντως οι όποιες αρνητικές συμπεριφορές δεν θα μένουν αναπάντητες. Ως ΚΕΔΕ θα παρακολουθούμε από κοντά και θα τις δημοσιοποιούμε. Καμία τοπική κοινωνία και κανένας δήμαρχος δεν είναι μόνοι τους. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet