ΚΕΔΕ: Ενημέρωση κομμάτων για μη ένταξη παιδιών 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Ενημέρωση κομμάτων για μη ένταξη παιδιών 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Το αίτημά τους να αποσυρθεί η διάταξη του Νομοσχεδίου που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στη Βουλή, η οποία προβλέπει την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και να ακολουθήσει διάλογος ή να εφαρμοστεί δυνητικά, υπέβαλαν αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρο της, Γιώργο Πατούλη, μαζί με αντιπροσωπείες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΑΣΥΒΝ και της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών στους εκπροσώπους των κομμάτων, σήμερα στη Βουλή.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, δεκάδων εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και πλήθους γονέων.

Ο κ. Πατούλης κατέθεσε στους εκπροσώπους των κομμάτων υπόμνημα με τις τεκμηριωμένες θέσεις της ΚΕΔΕ επί της επίμαχης διάταξης, επισημαίνοντας ότι εκφράζει τα δίκαια αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και χιλιάδων γονέων. «Οι τοπικές κοινωνίες αγωνιούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως αν υπερψηφιστεί η διάταξη τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός τους, τορπιλίζεται η ομαλή λειτουργία πετυχημένων δομών και κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργαζομένων» επισήμανε.

Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ μαζί με τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων συναντήθηκαν και υπέβαλαν το υπόμνημα με τις θέσεις τους στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκη, στον οποίο κατέθεσαν και τις χιλιάδες υπογραφές γονέων που συγκεντρώθηκαν από τους Δήμους όλης της χώρας, ως μορφή διαμαρτυρίας για την προωθούμενη διάταξη.

Για το επίμαχο ζήτημα ενημέρωσαν επίσης τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Δ. Καμμένο και Κ. Κατσίκη, τη βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. και εισηγήτρια του νομοσχεδίου Ν. Κεραμέως, καθώς και τον βουλευτή του κόμματος Κ. Τσιάρα, τον βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. Θ. Παπαθεοδώρου, καθώς και τον τομεάρχη Παιδείας του Ποταμιού, Γ. Μαυρωτά. Το υπόμνημα με τις θέσεις τους υπέβαλαν και υπόψιν της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ.

Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για μία «ανεφάρμοστη απόφαση» και εστίασε στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκληθούν στην ομαλή λειτουργία πετυχημένων δομών, στους εργαζόμενους, αλλά και σε χιλιάδες οικογένειες. «Δεν κατανοούμε αυτή τη βιασύνη της κυβέρνησης να εφαρμόσει μία διάταξη χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλευθεί με την Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς» τόνισε και πρόσθεσε: «Ζητάμε την απόσυρση της διάταξης και την άμεση έναρξη διαλόγου προκειμένου να χαρτογραφήσουμε τα προβλήματα όπως είναι η έλλειψη υποδομών, προσωπικού αλλά και άλλες δυσλειτουργίες. Αν δεν γίνεται δεκτό το αίτημα μας να αποσυρθεί αυτή η απόφαση ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα της δυνητικής εφαρμογής της, δηλαδή να μπορούν να επιλέγουν οι γονείς σε ποια δομή θα φοιτήσουν τα παιδιά τους. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποφασίζει αιφνιδιαστικά για την Αυτοδιοίκηση, χωρίς αυτήν».

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων άκουσαν τις θέσεις και τα επιχειρήματα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και των εργαζομένων, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης.

Μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημέρωσης των κομμάτων σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση. Τους ενημερώσαμε διεξοδικά για τα δίκαια αιτήματα μας και τους καταθέσαμε τις θέσεις μας και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα μας. Παρά τις επιμέρους διαφορές, οφείλω να πω πως κατενόησαν ότι η συγκεκριμένη διάταξη που προωθεί με τόση σπουδή το υπουργείο Παιδείας είναι ανεφάρμοστη και θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα σε εργαζόμενους, χιλιάδες οικογένειες αλλά και στην ομαλή λειτουργία των δομών μας.

»Αναμένουμε τη στάση τους κατά τη σημερινή ψήφιση της διάταξης. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική. Αν ωστόσο υπερψηφιστεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση, θα κινηθούμε και εμείς με όσα διαθέτουμε για τη διασφάλιση των δομών μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των παιδιών μας.

»Δεν είμαστε κατά των μεταρρυθμίσεων αρκεί να έχουν ένα ρεαλιστικό πεδίο εφαρμογής».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Πατούλης καταδίκασε την επίθεση με χημικά που δέχθηκαν οι αντιπροσωπείες της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων κατά την είσοδό τους στη Βουλή.

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Σίμος Δανιηλίδης, Νίκος Χιωτάκης και Βλάσσης Σιώμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet